Főkategóriák
Mások ezeket vették
Tiltott vagy lila rizs! A fekete rizsnek a legmagasabb az antioxidáns-aktivitása, és több fehérjét tartalmaz, mint a barna rizs.
A fekete rizs az Oryza sativa fajhoz tartozó rizsfajta. Tiltott vagy lila rizsnek is nevezik, mivel az ősi Kínában állítólag a fekete rizst olyan különlegesnek és táplálónak tartották, hogy a fogyasztása királyi családon kívül mindenki számára tiltott volt.
A fekete rizs jellegzetes fekete-lila színét az antocianin nevű pigmenttől kapja, amely erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.
Ma, enyhe, diós ízének, rágós állagának és számos táplálkozási előnyének köszönhetően a fekete rizs a világ számos konyhájában megtalálható. Bár nem annyira elterjedt, mint más rizsfajták, a fekete rizsnek a legmagasabb az antioxidáns-aktivitása, és több fehérjét tartalmaz, mint a barna rizs. A fekete rizs több, mint egy tápláló gabona. Mély lila színe főzéskor még a legegyszerűbb ételt is látványos, lenyűgöző étellé varázsolhatja.
Bio, Vegán, Természetes anyagokból, Nem besugárzott, Mesterséges ízesítőmentes, Mesterséges színezékmentes, Tartósítószermentes, BSE/TSE mentes, GMO mentes, Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, Allergénmentes, Gluténmentes, Telített zsírban szegény, Alacsony cukortartalmú, Élelmirost-forrás, Nátriummentes/Sómentes.
Egy adag = ízlés szerint. Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen.
Annak érdekében, hogy a rizs ne váljon gumiszerűvé főzés közben, javasoljuk, hogy főzés előtt öblítse le hideg víz alatt, hogy eltávolítsa a felületről a felesleges keményítőt. Keverje össze a rizst és a vizet vagy alaplét egy serpenyőben, közepes lángon. Minden csésze (180 gramm) nyers fekete rizshez használjon 300 ml vizet vagy alaplevet. Ha felforrt, fedje le, és állítsa a lángot alapra. Főzze a rizst 30-35 percig, vagy amíg a rizs megpuhul, rágós lesz, és az összes folyadékot felszívja. Vegye le a serpenyőt a tűzről, és hagyja állni a rizst 5 percig, mielőtt leveszi a fedőt. Tálalás előtt villával lazítsa fel a rizst.
Összetevők: 100% bio fekete rizs (Oryza sativa).
Átlagos tápértékek 100g termékben:
Energia: 1572kJ/375kcal
Zsír: 3,5g
amelyben telített zsírsav: 1,0g
Szénhidrát: 75,0g
amelyben cukor: 1,0g
Rost: 4,0g
Fehérje (protein): 8,0g
Só: 0,0g
A fekete rizs jellegzetes fekete-lila színét az antocianin nevű pigmenttől kapja, amely erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.
Ma, enyhe, diós ízének, rágós állagának és számos táplálkozási előnyének köszönhetően a fekete rizs a világ számos konyhájában megtalálható. Bár nem annyira elterjedt, mint más rizsfajták, a fekete rizsnek a legmagasabb az antioxidáns-aktivitása, és több fehérjét tartalmaz, mint a barna rizs. A fekete rizs több, mint egy tápláló gabona. Mély lila színe főzéskor még a legegyszerűbb ételt is látványos, lenyűgöző étellé varázsolhatja.
Bio, Vegán, Természetes anyagokból, Nem besugárzott, Mesterséges ízesítőmentes, Mesterséges színezékmentes, Tartósítószermentes, BSE/TSE mentes, GMO mentes, Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, Allergénmentes, Gluténmentes, Telített zsírban szegény, Alacsony cukortartalmú, Élelmirost-forrás, Nátriummentes/Sómentes.
Egy adag = ízlés szerint. Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen.
Annak érdekében, hogy a rizs ne váljon gumiszerűvé főzés közben, javasoljuk, hogy főzés előtt öblítse le hideg víz alatt, hogy eltávolítsa a felületről a felesleges keményítőt. Keverje össze a rizst és a vizet vagy alaplét egy serpenyőben, közepes lángon. Minden csésze (180 gramm) nyers fekete rizshez használjon 300 ml vizet vagy alaplevet. Ha felforrt, fedje le, és állítsa a lángot alapra. Főzze a rizst 30-35 percig, vagy amíg a rizs megpuhul, rágós lesz, és az összes folyadékot felszívja. Vegye le a serpenyőt a tűzről, és hagyja állni a rizst 5 percig, mielőtt leveszi a fedőt. Tálalás előtt villával lazítsa fel a rizst.
Összetevők: 100% bio fekete rizs (Oryza sativa).
Átlagos tápértékek 100g termékben:
Energia: 1572kJ/375kcal
Zsír: 3,5g
amelyben telített zsírsav: 1,0g
Szénhidrát: 75,0g
amelyben cukor: 1,0g
Rost: 4,0g
Fehérje (protein): 8,0g
Só: 0,0g
Biomenü termékek »