A kakaóbab fontos élelmiszeripari alapanyag, hiszen a kakaóvaj és a kakaópor mellett a csokoládé alapanyaga is. A kakaóbab a természet egyik legerősebb antioxidáns élelmiszere. Segíthet a szív megerősítésében, a szellemi teljesítmény fokozásában.
Biomenü bio perui kakaóbab:
A kakaó természetes élénkítőszereket tartalmaz, főként teobromint és koffeint. Ezen stimulánsok serkentik az idegrendszert és növelik energiaszintünket. Érdemes azonban mértékkel fogyasztani őket, mivel nagy mennyiségben kimerítik a szervezetet. Javasoljuk a kakaót nem az esti időszakban fogyasztani, mert alvási problémákat okozhat. Fokozott szellemi megterhelésnél, például vizsgaidőszakban természetes segítség lehet a koncentrálásban, a memória élesítésében, a fáradtság leküzdésében is.
Több mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz, köztük vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, valamint olyan erős antioxidánsokat, polifenolokat és flavonoidokat, amelyek csökkentik számos betegség kockázatát. Megakadályozzák a káros koleszterin szintjének növekedését, a magas vérnyomás kialakulását, megelőzhetik a vérrögképződést, az aszpirinhez hasonló tulajdonságúak.
A kakaóbab szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:
Jótékony lehet a szív és érrendszeri problémákkal szemben,
Jó közérzetet, frissességet biztosít,
Növeli a stressz tűrő képességet,
Koncentráció és memóriajavító hatású,
Csökkenteni a depressziót,
Lassítja az öregedési folyamatokat,
Fogyókúráknál is kiválóan alkalmazható,
Étvágycsökkentő és zsírégetést fokozó.
Összetevők:
100% bio kakaóbab (theobroma cacao, criollo variety).
Tápanyagok 100g-ban:
Energia 2242 kJ/535 kcal
Zsír 47,1 g
amelyből telített zsírsav 29,1 g
amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav 14,2 g
amelyből többszörösen telítetlen zsírsav 1,4 g
Szénhidrát 1,6 g
amelyből cukor 1,6 g
Rost 31,4 g
Fehérje (protein) 13 g
Só 0 g
Felhasználási javaslat:
A kakaóbab felhasználása sokrétegű, hiszen fogyasztható magában, sütemények ízesítéséhez, de készíthetünk kakaóitalt is belőle. Az ajánlott mennyiség napi két evőkanál.