Az ázsiai konyha alapeleme! Az egészséges zsírok, fehérjék, B-vitaminok, ásványi anyagok, rostok, antioxidánsok kiváló forrása.
A szezámmag a sesamum indicum növény apró, olajban gazdag, hüvelyben termő magja. A szezámmagnak számos potenciális egészségügyi előnye van, évezredek óta használják a népi gyógyászatban. Rostból 3 evőkanál (30 gramm) szezámmag az ajánlott napi beviteli mennyiség 12%-át biztosítja, a rostok létfontosságúak az emésztőrendszer egészsége szempontjából. A szezámmag jó fehérjeforrás, amely a test alapvető építőköve. A hántolatlan szezámmag különösen gazdag létfontosságú tápanyagokban, beleértve a kalciumot is. A szezámmag áztatása, pörkölése vagy csírázása javíthatja ezen ásványi anyagok felszívódását. A szezámmag jó tiamin-, niacin- és B6-vitamin-forrás. A szezámmag vasat, rezet és B6-vitamint tartalmaz, amelyek szükségesek a vérsejtek kialakulásához és működéséhez. A szezámmag kevés szénhidrátot, jóminőségű fehérjét és egészséges zsírt tartalmaz. A szezámmagban található növényi vegyületek és az E-vitamin antioxidánsként funkcionál. A szezámmag számos tápanyag forrása, beleértve a cinket, a szelént, a rezet, a vasat, a B6-vitamint és az E-vitamint, szelént, vasat, rezet, cinket és B6-vitamint.

Bio, Vegán, Természetes anyagokból, Nem besugárzott, Mesterséges ízesítőmentes, Mesterséges színezékmentes, Tartósítószermentes, BSE/TSE mentes, GMO mentes, Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, Gluténmentes, Cukormentes, Élelmi rostban gazdag, Fehérjében gazdag, Kifejezetten nátriumszegény/sószegény.

Egy adag = ízlés szerint. Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen.

Összetevők: 100% bio szezámmag (sesamum indicum); Allergének: szezámmag.

Átlagos tápértékek 100g termékben:
Energia: 2504kJ/598kcal
Zsír: 50,7g
amelyben telített zsírsav: 7,9g
Szénhidrát: 10,2g
amelyben cukor: 0,2g
Rost: 12,0g
Fehérje (protein): 20,0g
Só: 0,03g
Biomenü termékek »