Főkategóriák
Mások ezeket vették
A csicseriborsó, vagy más néven bagolyborsó, egynyári növény, a görögök és a rómaiak már az ókorban ismerték és kedvelték. A terméshüvelyekben 1-3 mag található, melyek gömbölyűek, sárgás színűek.
Felhasználása: pástétomok, levesek, egytálételek készítéséhez. Indiában megfőzve curry-s ételekhez használják, vagy lisztté őrlik és nemzeti ételeket (pakorát, bádzsit) készítenek belőle.
Összetevők: csicseriborsó.
Elkészítése: Felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni, és 10-12 órára be kell áztatni. Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc.
Jó tudni: csíráztatásra alkalmas.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1297kJ / 310kcal
Zsír: 5,9g
amelyből telített zsírsavak: 1,1g
Szénhidrát: 44,3g
amelyből cukor: 2,3g
Rost: 15,5g
Fehérje: 18,5g
Só: 0,0925g
Száraz, hűvös helyen tartandó! Bio és Gluténmentes
Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva!
Származási ország: Törökország.
Összetevők: csicseriborsó.
Elkészítése: Felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni, és 10-12 órára be kell áztatni. Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc.
Jó tudni: csíráztatásra alkalmas.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1297kJ / 310kcal
Zsír: 5,9g
amelyből telített zsírsavak: 1,1g
Szénhidrát: 44,3g
amelyből cukor: 2,3g
Rost: 15,5g
Fehérje: 18,5g
Só: 0,0925g
Száraz, hűvös helyen tartandó! Bio és Gluténmentes
Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva!
Származási ország: Törökország.
Biorganik termékek »