Jackfruit konzerv.
Zöld jackfruit 54%, víz, só citromsav (E330)
Hűvös, fényvédett helyen tárolandó. Felbontás után hűtőben tárolandó és legfeljebb 3 napig fogyasztaható.
A jackfruit a húshelyettesítő konyha slágere: hamburgerektől kezdve a salátákon át egészen a vega pörköltig - a jackfruittal minden lehetséges. Zamatos, lédús, húsra emlékeztető rostjaival kulináris gazdagságot hoz konyhába. Nettó tömeg: 565g.
A Jackfruit kedvező tulajdonságai
A- és C-vitamint, B1, B2 és B3 vitamint, magnéziumot, kalciumot, káliumot (303mg / 100g), vasat, cinket, folsavat és rostot tartalmaz.
Kissé éretlen formájában a gyümölcs textúrája szálas, hasonló bizonyos húsokéhoz. Nincs igazán saját íze, így ízsemlegessége garantálja, hogy kitűnő húshelyettesítő alapanyagként lehessen használni. Bármilyen módon ízesíthetjük.
A húsmentes konyha kedvelői vegán "pulled pork"-ként is használják a szálas-rostos gyümölcsöt.
Ami a felhasználási lehetőségeket illeti, a határ a csillagos ég. A jackfruitot ajánljuk húsok helyett, párolva, grillezve, levesekhez, ragukhoz, vagy akár nyersen is. A "pulled pork"-szerű állaghoz előzetesen szálakra szedik és pácolják.
Fogyókúrához is ajánlott.
Alacsony a glikémiás indexe: 11-es, így diabéteszesek is nyugodtan fogyaszthatják.
Nem tartalmaz zsírt és rossz koleszterint.
Vegán, gluténmentes, szójamentes, laktózmentes étrendet követők számára is kiváló megoldás.
Természetes hús jellegű állagával a jackfruit néhány fűszer hozzáadásával remek hamburger pogácsává, pörköltté vagy curry-vá változik.
Telítve van karotinnal és flavonoiddal, antioxidánsokkal, így gyulladást csökkentő hatással és antibakteriális hatással is rendelkezik.
A Jackfruit a legnagyobb fán termő gyümölcs a Földön.
Tömege a 36 kg-ot, hossza a 90 cm-t , átmérője az 50 cm-t is elérheti. Az eperfafélék családjába tartozó kenyérfafajta, amely Dél- és Kelet-Ázsiában őshonos. Bangladesh nemzeti gyümölcse.