Főkategóriák
Mások ezeket vették
A Chicza 100%-ban biológiailag lebomló bio rágógumi, mely kizárólag növényi és természetes összetevőkből készül.
Ellenőrzött biológiai gazdálkodásból, biológiailag lebomló, többszörösen díjnyertes rágógumi, a Chicozapote - rágógumifa összetevőit felhasználva. A Chicza szó abból a fából, a Chicozapote-ból származik, amelyből az előállításához szükséges alapanyagot kivonják. A Chicozapote rágógumifa gumiban és gyantában gazdag tejnedve (chicle), amely a megsebzett kéregből és a sérült, éretlen termésekből folyik ki, a rágógumi nyersanyaga.
Ezek a fák rendkívül magasak, az amerikai kontinens 2. legnagyobb erdejében, a Gran Petenben találhatók, mely az Amazonas esőerdője után a világ második zöld tüdeje. Minden a nyers chicle kitermelésével kezdődik a Gran Peten erdőben, majd a világ egyetlen olyan üzemében folytatódik, amely teljesen környezetbarát módon képes előállítani Quintana Roo fővárosában, Chetumalban, Mexikó délkeleti részén.
A chiclet Z-alakú, machetével végzett bemetszéseken keresztül a fa kérgén kivonják anélkül, hogy a fát károsítanák, majd miután kinyerték a szükséges alapanyagot 5-6 évig pihentetik. Minden fa 3-5 kg latexet tud biztosítani a következő betakarítás előtt, biztosítva az erdő megőrzését és a friss és valódi chicle megőrzését.
Amikor eléri a megfelelő állagot speciális FSC jelöléseket (Forest Stewardship Council) kapnak, amelyek azonosítják a chiclet, sőt a növények pontos helyét is. A világon kevés termék képes ilyen pontos nyomon követhetőséget biztosítani!
Nem véletlen, hogy ez a rendkívüli, 100%-ban bio rágógumi kiemelkedő díjakat és kitüntetéseket nyert és nyer folyamatosan nemzeti és nemzetközi szinten.
Ezek a fák rendkívül magasak, az amerikai kontinens 2. legnagyobb erdejében, a Gran Petenben találhatók, mely az Amazonas esőerdője után a világ második zöld tüdeje. Minden a nyers chicle kitermelésével kezdődik a Gran Peten erdőben, majd a világ egyetlen olyan üzemében folytatódik, amely teljesen környezetbarát módon képes előállítani Quintana Roo fővárosában, Chetumalban, Mexikó délkeleti részén.
A chiclet Z-alakú, machetével végzett bemetszéseken keresztül a fa kérgén kivonják anélkül, hogy a fát károsítanák, majd miután kinyerték a szükséges alapanyagot 5-6 évig pihentetik. Minden fa 3-5 kg latexet tud biztosítani a következő betakarítás előtt, biztosítva az erdő megőrzését és a friss és valódi chicle megőrzését.
Amikor eléri a megfelelő állagot speciális FSC jelöléseket (Forest Stewardship Council) kapnak, amelyek azonosítják a chiclet, sőt a növények pontos helyét is. A világon kevés termék képes ilyen pontos nyomon követhetőséget biztosítani!
Nem véletlen, hogy ez a rendkívüli, 100%-ban bio rágógumi kiemelkedő díjakat és kitüntetéseket nyert és nyer folyamatosan nemzeti és nemzetközi szinten.
Chicza termékek »