A rendkívül egészséges és sokoldalú ételfajta, valamint a japán étrend legalapvetőbb zöldségféleségének egyike. A Clearspring pácolt Daikont a hagyományosan tiszteletben tartott vidéki módszerek szerint, színezékek és adalékanyagok nélkül készítik el.
A friss Daikon gyökeret egyszerűen megmossák, Julienne csíkokra aprítják, majd több mint hat órán át szárítják. Ez a lassú száradási folyamat teszi lehetővé a Daikon különösen koncentrált édes és testes ízét, megőrzive magában a legtöbb tápanyagot.

Mi a Daikon? A Daikon, óriási fehér retek. Raphanus sativus latinul, néha nyugaton az indiai nevén ismert: "Moob" Daikon, japánul nagy gyökeret jelent, ami nagyon találó, mert formáját tekintve olyan mint egy nagy sárgarépa. A Daikon sokoldalúsága végtelen, és ugyan olyan jó főtt, szárított vagy pácolt formában, mint nyersen.
Clearspring termékek »