Alapvetően a japán konyha tartozéka. A Gomasio hántolatlan, pörkölt és kissé őrölt szezámmag és só keveréke, egy enyhén sós ételízesítő. A goma szezámmagot jelent, a sio pedig sót.
A keleti kultúrákban nem sózzák egy az egyben az ételt, hanem fűszereket használnak elsősorban ízesítésre, illetve a sós íz eléréséhez. Erre kiváló a Gomasio. Kevesebb só felhasználásával készíthetjük ételeinket, ezzel is megtámogatva az egészséges étkezésünket.

A legjobb minőségű, enyhén pirított bio barna szezámmagot finoman megőrlik, hogy lágyabb állagot kapjanak, majd ízes, természetes tengeri sóval keverik össze.

A barna szezámmagos Gomashio valamivel enyhébb ízű, mint a feketéből készült, és leginkább a dió ízére emlékeztet.

Használhatja hagyományos japán ételek, saláták, zöldséges ételek, szószok ízesítésére, fűszerezésére.

Összetevők: bio pirított barna szezámmag (96%), tengeri só.
Clearspring termékek »