100%-ban finomított, nem hidrogénezett kókuszolajból készült zsiradék. Kitűnő sütéshez, főzéshez.
Kitűnő sütéshez, főzéshez, jól hevíthető többször is újrahasznosítható. Kókuszzsírt használhatunk sütéshez-főzéshez, de alkalmas vaj vagy margarin helyettesítésére. Főzés esetén ugyanolyan mennyiségben használjuk, mint a napraforgóolajat. Készíthetünk belőle fűszervajat, nincs más dolgunk, mint tűzön megmelegíteni és tetszés szerint fűszerezni fokhagymával, oregánóval, bazsalikommal, borssal vagy majorannával. Transzzsírsav tartalma max. 2%.
A kókuszzsír további előnyei:
többszöri felhevítés során sem keletkeznek benne egészségre káros anyagok, így akár többször is süthetünk benne. A kókuszzsírból származó energiát szervezetünk azonnal felhasználja, így az nem rakódik le, tehát fogyókúrázóknak is ideális választás. A kókuszzsír olvadáspontja 24 fok, az alatt a kókuszzsír szilárd, felette viszont folyékonnyá válik. A halmazállapota nem befolyásolja sem a minőségét, sem az ízét.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 3700kJ / 900kcal
Zsír: 100g
amelyből telített zsírsavak: 91g
Szénhidrát: 0g
amelyből cukor: 0g
Rost: 0g
Fehérje :0g
Só: 0g

Tárolás: +15°C és +20°C közötti hőmérsékleten, lezárt csomagolásban, nedvességtől védett helyen.
Cocofood termékek »

Címkék:

cocofood