Természetes édesítőszer a mindennapokban.
A Brazíliában és a Paraguayban élő bennszülött lakosok évszázadok óta használják a Steviát édesítőszerként. A steviol-glükozidoknak köszönhető a növény leveleinek intenzív édes íze. Főzéshez, sütéshez is használható. Mára az Európai hatóságok is elfogadott édesítőszerként jegyzik. Javasolható cukorbetegek és fogyókúrázók számára egyaránt, hiszen édes íze ellenére gyakorlatilag nem tartalmaz kalóriát.
Adagolás (felhasználás): Néhány levél felhasználásával, teába főzve, gyümölcslevesekhez, kompótokhoz adva édesíthetjük ételeinket. Az egész leveleket is használhatjuk édesítésre, és meg is őrölhetjük pl. kávédarálóban, így finom Stevia porhoz jutunk. Készíthetünk Stevia oldatot, amihez egy csésze forró vízbe tegyünk negyed csésze Stevia levelet, várjuk meg míg teljesen kihűl, szűrjük le és az így kapott oldatot tartsuk hűtőben.
Összetevők: Stevia rebaudiana levél.