Dr. Oetker Expressz Élesztő szárított sütőélesztő és egyéb térfogatnövelő szer tartalmának köszönhetően olyan édes és sós kelt sütemények készítéséhez használható, melyekhez max. 375g búzaliszt felhasználása szükséges.
Az Expressz Élesztő felhasználásával a tészta különösen laza szerkezetű lesz, és a siker mindig garantált. Az Expressz Élesztő segítségével akár a kevésbé gyakorlott háziasszonyok is gyorsan és könnyedén tudnak kelt süteményeket készíteni.

Felhasználási javaslat:
A tasak tartalma 375 g liszt felhasználásához ajánlott.

A tasak tartalmát a liszttel jól elkevered. Hozzáadod a receptben megadott valamennyi hozzávalót (a folyadékot javasolt langyosan hozzáadni), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztod. A tésztát nem szükséges keleszteni.
A tésztát a recept alapján elkészíted. A formázott tésztát 15 percig pihenteted, majd a süteményt megsütöd.

Kemencés pogácsa:
Hozzávalók: 375 g búzaliszt, 100 g lágy vaj vagy margarin, 1 közepes tojás, 175 ml tejföl (20%-os), 1 teáskanál só, 1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő. Ezen felül: 1 tojás a kenéshez, kb. 100 g reszelt sajt.

A lisztet egy keverőtálba szitálod, elkevered benne az Expressz Élesztőt.
Hozzáadod a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztod.
A tésztát lisztezett munkalapon kb. 2 cm vastagságúra nyújtod, tetejét késsel bevagdosod.
Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatod, sütőlemezre helyezed, majd letakarva 15 percig pihenteted.
A pogácsákat felvert tojással megkened, reszelt sajttal meghinted, és a sütő középső részébe tolva megsütöd.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve), Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve), Sütési idő: kb. 25-30 perc
Tipp: Reszelt sajt helyett ízlés szerint napraforgó- vagy szezámmaggal is díszítheted a pogácsákat.
Dr. Oetker termékek »

Címkék:

dr. oetker