Főkategóriák
Mások ezeket vették
Dr. Oetker Expressz Élesztő szárított sütőélesztő és egyéb térfogatnövelő szer tartalmának köszönhetően olyan édes és sós kelt sütemények készítéséhez használható, melyekhez max. 375g búzaliszt felhasználása szükséges.
Az Expressz Élesztő felhasználásával a tészta különösen laza szerkezetű lesz, és a siker mindig garantált. Az Expressz Élesztő segítségével akár a kevésbé gyakorlott háziasszonyok is gyorsan és könnyedén tudnak kelt süteményeket készíteni.
Felhasználási javaslat:
A tasak tartalma 375 g liszt felhasználásához ajánlott.
A tasak tartalmát a liszttel jól elkevered. Hozzáadod a receptben megadott valamennyi hozzávalót (a folyadékot javasolt langyosan hozzáadni), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztod. A tésztát nem szükséges keleszteni.
A tésztát a recept alapján elkészíted. A formázott tésztát 15 percig pihenteted, majd a süteményt megsütöd.
Kemencés pogácsa:
Hozzávalók: 375 g búzaliszt, 100 g lágy vaj vagy margarin, 1 közepes tojás, 175 ml tejföl (20%-os), 1 teáskanál só, 1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő. Ezen felül: 1 tojás a kenéshez, kb. 100 g reszelt sajt.
A lisztet egy keverőtálba szitálod, elkevered benne az Expressz Élesztőt.
Hozzáadod a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztod.
A tésztát lisztezett munkalapon kb. 2 cm vastagságúra nyújtod, tetejét késsel bevagdosod.
Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatod, sütőlemezre helyezed, majd letakarva 15 percig pihenteted.
A pogácsákat felvert tojással megkened, reszelt sajttal meghinted, és a sütő középső részébe tolva megsütöd.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve), Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve), Sütési idő: kb. 25-30 perc
Tipp: Reszelt sajt helyett ízlés szerint napraforgó- vagy szezámmaggal is díszítheted a pogácsákat.
Felhasználási javaslat:
A tasak tartalma 375 g liszt felhasználásához ajánlott.
A tasak tartalmát a liszttel jól elkevered. Hozzáadod a receptben megadott valamennyi hozzávalót (a folyadékot javasolt langyosan hozzáadni), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztod. A tésztát nem szükséges keleszteni.
A tésztát a recept alapján elkészíted. A formázott tésztát 15 percig pihenteted, majd a süteményt megsütöd.
Kemencés pogácsa:
Hozzávalók: 375 g búzaliszt, 100 g lágy vaj vagy margarin, 1 közepes tojás, 175 ml tejföl (20%-os), 1 teáskanál só, 1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő. Ezen felül: 1 tojás a kenéshez, kb. 100 g reszelt sajt.
A lisztet egy keverőtálba szitálod, elkevered benne az Expressz Élesztőt.
Hozzáadod a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztod.
A tésztát lisztezett munkalapon kb. 2 cm vastagságúra nyújtod, tetejét késsel bevagdosod.
Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatod, sütőlemezre helyezed, majd letakarva 15 percig pihenteted.
A pogácsákat felvert tojással megkened, reszelt sajttal meghinted, és a sütő középső részébe tolva megsütöd.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve), Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve), Sütési idő: kb. 25-30 perc
Tipp: Reszelt sajt helyett ízlés szerint napraforgó- vagy szezámmaggal is díszítheted a pogácsákat.
Dr. Oetker termékek »