Növényi fasírt alap, melynek segítségével percek alatt ízletes növényi alternatívája készíthető a hagyományos fasírtnak.
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag növényi fasírtok készítéséhez, melyek kiváló fehérjeforrások lehetnek.

Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, csicseriborsó liszt, quinoa liszt), fűszerkeverék (füstölt ízű fűszerpaprika, paradicsom, római kömény, vöröshagyma, fokhagyma, feketebors, gyömbér, koriander, szerecsendió, szegfűbors, narancshéj, chilipor, kurkuma, oregano, majoranna, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring), rostkeverék (bambuszrost liszt, útifű maghéj liszt), gluténmentes sörélesztő pehely

Elkészítési javaslat:

Hozzávalók 12 darab fasírthoz:
100g Bake-Free Argentin BBQ fasírtkeverék
4g Himalája só
120g langyos víz (minimum 40 fokos)
kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

A kókuszolaj kivételével keverjük össze a hozzávalókat, majd hagyjuk állni 10 percig. Addig melegítsük elő a kókuszolajat a sütéshez 6-7-es fokozaton, vagy közepes lángon. Nedves kézzel formázzunk 12 darab golyót és süssük készre 4-5 perc alatt. Papírtörlővel itassuk le a felesleges zsiradékot.
Reszelt zöldségekkel keverve is elkészíthetjük. A fasírtkeverék sokoldalúan felhasználható, nem csak növényi fasírthoz.

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1475kJ/350kcal
Zsír: 4g
amelyből telített zsírsavak: 0,7g
Szénhidrát: 59g
amelyből cukrok: 1,5g
Rost: 12g
Fehérje: 14g
Só: 0,03g

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen

Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.

Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat.

Származási hely: Magyarország. Nettó tömeg: 1000g. Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig.
Éden Prémium termékek »