A kesudióban rengeteg a szervezetünk számára hasznos anyagot tartalmaz, s ha mértékkel fogyasztjuk, a benne lévő kalóriák sem válnak ellenségünkké.
Sok benne a B2-, B3-, B6- és E-vitamin, ellenben koleszterint nem tartalmaz. Nagy rosttartalma mellett a kesudió segít az érrendszerünk karbantartásában, a koleszterinszintünk normalizálásában. Magas magnézium-tartalmának köszönhetően véd a hirtelen fellépő izomgörcsöktől, segít elkerülni a migrént és a fejfájást. Kalcium-tartalma védi a csontjainkat és az izmainkat. A kesudió fogyasztása csökkentheti az epekő kialakulásának kialakulását. A kesudióban ezen kívül jód, cink, réz és vas is található, ami szintén elengedhetetlen a szervezet számára.

A kesudiót a legjobb magában enni, de különféle ételek alapanyagaként is szolgálhat. Mivel viszonylag gyorsan és könnyen puhul, így jól alkalmazható levesekbe, különféle ragukba, hozzáadhatjuk a köretnek szánt rizshez, krumplihoz is. A földimogyoróból készíthető vaj mintájára a kesudióból is készíthetünk vajat, amit levesekhez, szószokhoz adhatunk, felhasználhatjuk süteményekhez, illetve kenyérre kenve is kínálhatjuk. Száraz serpenyőben átpirítva salátákhoz adhatjuk, vagy a reggeli müzlinket gazdagíthatjuk vele.

A kesudió magas olajtartalma miatt gyorsan avasodik, ezért száraz helyen, légmentesen záródó edényben célszerű tárolni. Ezt a magot a hűtőszerkényben akár fél évig is tárolhatjuk, fagyasztva egy évig is eláll.

Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Egy Boldog Nap termékek »

Címkék:

egy boldog nap