Egészséges kenyerek sütéséhez használható, B12-vitaminban gazdag, természetes kálcium és magnézium forrás.
A teljes kiőrlésű lisztekben a gabona korpája is megtalálható, amely tápanyagokban gazdag és segíti az emésztést.

A rozsliszt fehérjéi nem állnak össze sikérré, mert a növényi nyálkaanyagok megakadályozzák a nagy molekulák kialakulását. Ezért tisztán rozslisztből nem célszerű kenyeret készíteni (max. 50%). A rozsliszt keményítője eltér a búzaliszt keményítőjétől, a vizet jobban magába zárja. Ebből is adódik, hogy a rozskenyér tovább marad friss állapotban.

B-vitaminban gazdag, alacsony sikértartalmú rozsliszt, ásványi anyagban gazdag kálcium és magnézium forrás. A rozsliszt fehérjéi nem állnak össze sikérré, mert a növényi nyálkaanyagok megakadályozzák a nagy molekulák kialakulását. Ezért tisztán rozslisztből nem célszerű kenyeret készíteni. A rozsliszt a vizet jobban magába zárja, ezért a rozskenyér tovább marad friss. A teljes kiőrlésű lisztekben a gabona korpája is megtalálható,.Tápanyagokban gazdag és segíti az emésztést. A teljes kiőrlésű gabonákból készült termékek sok hasznos élelmi rostot, vitamint és ásványi anyagot (E-vitamin, B-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, foszfor) tartalmaznak. Sokan nem szeretik a csak teljes kiőrlésű gabonából készült kenyereket, ők készítsenek olyan kenyeret ami részben teljes kiőrlésű lisztből, részben pedig fehér lisztből készül. Száraz helyen, napfénytől védve tároljuk.

Összetevők: rozs.

Felhasználása: leggyakrabban sütéshez, főzéshez és ételek sűrítéséhez használják.
Első Pesti Malom termékek »

Címkék:

első pesti malom