Magyarországon csomagolt, minőségi fűszer.
Egész állapotban kompótok, befőttek, gyümölcslevesek, forralt borok és egyéb italok készítéséhez használatos. Kiválóan hangsúlyozza például a szilva ízét. Egyre inkább ízesítenek vele sós ételeket, például a bárányhúst, de ilyenkor kevesebbet használnak belőle, mint a desszertekhez. Kevésbé ismert, hogy a konyhaművészet kis mennyiségben ízfokozóként használja.

Élettani hatása:

A fahéj elősegíti az élelmiszerek egészséges emésztését. Kevesen tudják, hogy a fahéjból tea is főzhető, ami erős emésztésserkentő hatással bír. Ráadásul Indiában rendszeresen használják puffadás ellen, mivel megakadályozza a gázok kialakulását az emésztés során. Kiváló tonizáló hatása van, ennek köszönhetően ápolja, szépíti a bőrt. Mivel serkenti az emésztőnedvek termelését, gyorsítja az anyagcserét, ennek köszönhetően segítségedre van a diétád során.
Erdészné termékek »

Címkék:

erdészné