Magyarországon csomagolt, minőségi fűszer.
Kertben, ablakban, erkélyen megterem, de kiránduláskor a mezőn is szedhetünk kakukkfüvet. A konyhában leggyakrabban húsok, gombák, paradicsomos ételek, fűszeres túrók ízesítője, a mediterrán konyha elengedhetetlen fűszere.

Alkalmazása: Petrezselyemmel keverve kitűnő fűszeres vajat készíthetünk belőle. Erős, kámforos aromája miatt óvatosan kell használni, mert túladagolva megváltoztatja az étel jellegét. Nehezebben emészthető leveseknél, salátáknál, sültekhez, vadas ételekhez, töltött káposztához, véres és májas hurkához, kolbászokhoz, májkeverékekhez, halételekhez, körözöttekhez, és növényi ecetek és a vörösbormártás készítésénél használják.

Gyógyhatása: Kitűnő étvágygerjesztő, gyomorjavító, görcsoldó, köhögéscsillapító, szélhajtó is. Nyákoldó és köptető hatása is van. Nagyon jó fertőtlenítő gyógytea készíthető belőle, mely megvéd a betegségektől, meghosszabbítja a sejtek életét, erősíti immunrendszerünket. Vérbőséget fokozó hatása javítja a vérkeringést, vérszegénység esetén kiváló. Kezelhető vele köhögés, hörgő- és szájüregi gyulladások, orrdugulásra inhalálni kell vele. Nyálkaoldó, köptető hatása is van. Újabban vírusos betegségekre javasolják. A nők növényének is nevezik, mert vérzési rendellenességeket és görcsöket szüntet.

Az Erdészné fűszereket sütéshez, főzéshez, zöldségekből készült salátákhoz, sajtkrémekhez és egyéb köretek elkészítéséhez ajánljuk.
Erdészné termékek »

Címkék:

erdészné