Egy por állagú termék, amely vízben (vagy tejben vagy növényi tejben) feloldva fedezi mindazt a tápanyagszükségletet, amit egy étkezés alkalmával érdemes a szervezetünkbe juttatni.
Ajánlott fogyasztási mennyiség: napi 1-2 tasak (50-100g)
A Flavon Complex Pack tápértékmutatóiról a termék csomagolásán, valamint az Összetevők menüpontban találnak részletes információt.
A fejlesztés során elsődlegesen a fehérje minőségére, fajtájára összpontosítottunk, ezért választottuk a növényi, borsó- és rizsfehérjét, mellőzve az állati eredetű alternatívákat és a szóját. Sokféle élettani szerepük van, melyek közül kiemelendőek az izomfejlődést, az izomműködést támogató, a megfelelő cukorszint és egészséges testsúly megtartását elősegítő, a bőr- és a csontegészséget biztosító funkciók, valamint fontosak a metabolikus szindrómák, mint az elhízás kontrolljában is.
A termékben jelen lévő proteinkeverék növényi eredetű, melyet így vegetáriánusok és vegánok is nyugodtan fogyaszthatnak.
A proteinek mellett fő összetevője egy szénhidrát mátrix, ami maltodextrinből és izomaltulózból áll. Az izomaltulózt tartalmazó élelmiszerek, italok fogyasztása alacsonyabb vércukorszint-emelkedést idéz elő fogyasztásuk után, mint a cukortartalmú élelmiszerek, italok.
Prebiotikus hatású növényi rostokat is tartalmaz, legfontosabb forrása ennek a hozzáadott inulin. Vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz mindkét ízesítésű termék; kiemelendő közülük a C-vitamin, ami hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez és az idegrendszer normál működéséhez, illetve a magnézium, mely hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, illetve szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben.
A termék jellemző esszenciális aminosavjai az L-arginin, az L-lizin, az L-metionin, illetve a fontos élettani hatással rendelkező L-karnitin.
Fontos összetevője az alfa-liponsav, amely szinergetikus hatású más antioxidánsokkal, fokozza a glutation termelését, regenerálja az A-, C-, E-vitamint, valamint fokozza az inzulinérzékenységet.