Főkategóriák
Mások ezeket vették
Szójaszósz alapú, viszkózus állagú, sós, édeskés, fokhagymás, elsősorban grillezéshez és roston sütéshez használatos, teriyaki szósz.
Bár teriyakinak hívják, a teriyaki stílusú elnevezés helytállóbb lenne, ugyanis eléggé eltérő összetételű, mint amilyent Japánban készítenek: nem mirin és sake ízesíti, hanem ecet és nem elhanyagolandó mennyiségű fokhagyma, úgy, hogy ezek közül egyik sem alkotója a klasszikus japán teriyaki keveréknek; jellemzően inkább a nyugatiak számára készítenek ilyen jellegű változatokat.
A teriyaki szó szerint grillezést vagy roston sütést jelent (yaki), amelynek során egy adott ételt (hal/hús) olyan - cukorral édesített szósz-eleggyel kenegetnek, amitől felülete fényesen csillogó (teri) lesz. A teriyaki tehát egy japán főzési technika tulajdonképpen, és a hozzá használt szószkeveréket nevezik teriyaki szósznak, amelynek a hagyományos alapverziója általában szójaszósz-sake-mirin-cukor/méz kombinációjából áll össze. Az egyes összetevőket összekeverik, redukcióval besűrítik, és ezt használják marinádként vagy fényezésre.
A teriyaki szósz ebben a formában, ahogy mi ismerjük, előre összeállítva, bekeverve, Japánban ismeretlen fogalom volt, de a kényelem és az időhiány nyert ott is, és ma már forgalmazzák ebben a formában, mint kényelmi terméket. Ezzel együtt, még mindig az a jellemzőbb, hogy keverék-késztermékként leginkább Japán határain kívül kerül a boltok polcaira, igencsak változó összetétellel.
Felhasználás: Használjuk sütőben, serpenyőben vagy roston sütött, ill. grillezett zsírosabb halak (tonhal, angolna, lazac stb.), tenger gyümölcsei, fehér- (csirke felsőcomb, csirkeszárnyak) és vörös húsok (marha, sertés, kacsa), zöldségek, tofu sütés közbeni locsolására, fényezésére, vagy utólagosan öntetként meg mártogató szószként.
Ízesítsünk vele stir fry-okat, ázsiai stílusú tésztaételeket, teriyaki csirke húsgombócot, teriyaki sültrizst, készítsünk vele teriyaki majonézt. Locsoljuk ázsiai stílusú zöldség- vagy tésztasalátákra, teriyaki burgerbe.
Összetétel: szójaszósz (víz, szójabab, búza, só), cukor, víz, pirított fokhagymapor 5%, módosított kukoricakeményítő, szeszecet, fokhagyma, só. Allergének: Szóját, búzát tartalmaz.
Átlagos tápérték 100ml termékben: Energia: 678kJ/160 kcal, Zsír: <0.5g, amelyből telített zsírsavak: <0.1g, Szénhidrát: 35g, amelyből cukrok: 28g, Fehérje: 3.9g, Só: 7.2g.
Tárolás: Felbontás után hűtőben tartandó. Származási ország: Kína.
A teriyaki szó szerint grillezést vagy roston sütést jelent (yaki), amelynek során egy adott ételt (hal/hús) olyan - cukorral édesített szósz-eleggyel kenegetnek, amitől felülete fényesen csillogó (teri) lesz. A teriyaki tehát egy japán főzési technika tulajdonképpen, és a hozzá használt szószkeveréket nevezik teriyaki szósznak, amelynek a hagyományos alapverziója általában szójaszósz-sake-mirin-cukor/méz kombinációjából áll össze. Az egyes összetevőket összekeverik, redukcióval besűrítik, és ezt használják marinádként vagy fényezésre.
A teriyaki szósz ebben a formában, ahogy mi ismerjük, előre összeállítva, bekeverve, Japánban ismeretlen fogalom volt, de a kényelem és az időhiány nyert ott is, és ma már forgalmazzák ebben a formában, mint kényelmi terméket. Ezzel együtt, még mindig az a jellemzőbb, hogy keverék-késztermékként leginkább Japán határain kívül kerül a boltok polcaira, igencsak változó összetétellel.
Felhasználás: Használjuk sütőben, serpenyőben vagy roston sütött, ill. grillezett zsírosabb halak (tonhal, angolna, lazac stb.), tenger gyümölcsei, fehér- (csirke felsőcomb, csirkeszárnyak) és vörös húsok (marha, sertés, kacsa), zöldségek, tofu sütés közbeni locsolására, fényezésére, vagy utólagosan öntetként meg mártogató szószként.
Ízesítsünk vele stir fry-okat, ázsiai stílusú tésztaételeket, teriyaki csirke húsgombócot, teriyaki sültrizst, készítsünk vele teriyaki majonézt. Locsoljuk ázsiai stílusú zöldség- vagy tésztasalátákra, teriyaki burgerbe.
Összetétel: szójaszósz (víz, szójabab, búza, só), cukor, víz, pirított fokhagymapor 5%, módosított kukoricakeményítő, szeszecet, fokhagyma, só. Allergének: Szóját, búzát tartalmaz.
Átlagos tápérték 100ml termékben: Energia: 678kJ/160 kcal, Zsír: <0.5g, amelyből telített zsírsavak: <0.1g, Szénhidrát: 35g, amelyből cukrok: 28g, Fehérje: 3.9g, Só: 7.2g.
Tárolás: Felbontás után hűtőben tartandó. Származási ország: Kína.
Ita-San termékek »