Főkategóriák
Mások ezeket vették
Szójaszósz alapú, viszkózus állagú, édes-sós, umamis, fűszeres, a szezámmagtól lágyan diós teriyaki szósz.
Bár teriyakinak hívják, a teriyaki stílusú elnevezés helytállóbb lenne, ugyanis eléggé eltérő összetételű, mint amilyent Japánban készítenek: nem mirin és sake ízesíti, hanem ecet és különféle fűszerek (fokhagyma, fekete bors) meg szezámmag; ezek közül egyik sem alkotója a klasszikus japán teriyaki keveréknek; jellemzően inkább a nyugatiak számára készítenek ilyen jellegű változatokat.
A teriyaki szó szerint grillezést vagy roston sütést jelent (yaki), amelynek során egy adott ételt (hal/hús) olyan, cukorral édesített, szósz-eleggyel kenegetnek, amitől felülete fényesen csillogó (teri) lesz. A teriyaki tehát egy japán főzési technika tulajdonképpen, és a hozzá használt szószkeveréket nevezik teriyaki szósznak, amelynek a hagyományos alapverziója általában szójaszósz-sake-mirin-cukor/méz kombinációjából áll össze. Az egyes összetevőket összekeverik, redukcióval besűrítik, és ezt használják marinádként vagy fényezésre.
A teriyaki szósz ebben a formában, ahogy mi ismerjük, előre összeállítva, bekeverve, Japánban ismeretlen fogalom volt, de a kényelem és az időhiány nyert ott is, és ma már forgalmazzák ebben a formában, mint kényelmi terméket. Ezzel együtt, még mindig az a jellemzőbb, hogy keverék-késztermékként leginkább Japán határain kívül kerül a boltok polcaira, igencsak változó összetétellel.
Felhasználás: Használjuk serpenyőben, sütőben vagy roston sütött, ill. grillezett zsírosabb halakhoz (tonhal, angolna, lazac stb.), tenger gyümölcseihez, fehér- (csirke felsőcomb, csirkeszárnyak) és vörös húsokhoz (marha, sertés, kacsa), zöldségekhez, tofuhoz öntetként, glazúrként vagy mártogató szószként.
Ízesítsünk vele stir fry-okat, ázsiai stílusú tésztaételeket, teriyaki csirke húsgombócot, teriyaki sültrizst. Locsoljuk ázsiai stílusú zöldség- vagy tésztasalátákra, teriyaki burgerbe.
Összetétel: szójaszósz (víz, szójabab, búza, só), cukor, víz, módosított kukoricakeményítő, szeszecet, fokhagymapor, pirított szezámmag 1.6%, őrölt fekete bors, só, színezék: paprikakivonat. Allergének: Szóját, búzát, szezámot tartalmaz.
Átlagos tápérték 100ml termékben: Energia: 1086kJ/256kcal, Zsír: 1.5g, amelyből telített zsírsavak: 0.4g, Szénhidrát: 55g, amelyből cukrok: 50g, Fehérje: 4.6g, Só: 7.9g.
Tárolás: Felbontás után hűtőben tartandó. Származási hely: Kína.
A teriyaki szó szerint grillezést vagy roston sütést jelent (yaki), amelynek során egy adott ételt (hal/hús) olyan, cukorral édesített, szósz-eleggyel kenegetnek, amitől felülete fényesen csillogó (teri) lesz. A teriyaki tehát egy japán főzési technika tulajdonképpen, és a hozzá használt szószkeveréket nevezik teriyaki szósznak, amelynek a hagyományos alapverziója általában szójaszósz-sake-mirin-cukor/méz kombinációjából áll össze. Az egyes összetevőket összekeverik, redukcióval besűrítik, és ezt használják marinádként vagy fényezésre.
A teriyaki szósz ebben a formában, ahogy mi ismerjük, előre összeállítva, bekeverve, Japánban ismeretlen fogalom volt, de a kényelem és az időhiány nyert ott is, és ma már forgalmazzák ebben a formában, mint kényelmi terméket. Ezzel együtt, még mindig az a jellemzőbb, hogy keverék-késztermékként leginkább Japán határain kívül kerül a boltok polcaira, igencsak változó összetétellel.
Felhasználás: Használjuk serpenyőben, sütőben vagy roston sütött, ill. grillezett zsírosabb halakhoz (tonhal, angolna, lazac stb.), tenger gyümölcseihez, fehér- (csirke felsőcomb, csirkeszárnyak) és vörös húsokhoz (marha, sertés, kacsa), zöldségekhez, tofuhoz öntetként, glazúrként vagy mártogató szószként.
Ízesítsünk vele stir fry-okat, ázsiai stílusú tésztaételeket, teriyaki csirke húsgombócot, teriyaki sültrizst. Locsoljuk ázsiai stílusú zöldség- vagy tésztasalátákra, teriyaki burgerbe.
Összetétel: szójaszósz (víz, szójabab, búza, só), cukor, víz, módosított kukoricakeményítő, szeszecet, fokhagymapor, pirított szezámmag 1.6%, őrölt fekete bors, só, színezék: paprikakivonat. Allergének: Szóját, búzát, szezámot tartalmaz.
Átlagos tápérték 100ml termékben: Energia: 1086kJ/256kcal, Zsír: 1.5g, amelyből telített zsírsavak: 0.4g, Szénhidrát: 55g, amelyből cukrok: 50g, Fehérje: 4.6g, Só: 7.9g.
Tárolás: Felbontás után hűtőben tartandó. Származási hely: Kína.
Ita-San termékek »