Étkezési mák védőgázas csomagolásban.

Kalifa mák étkezési 250g leírása

A mák, amelyet régóta, széles körben ismerünk, mediterrán eredetű. A magas tápértékű mák értékes ásványi anyagokat, vitaminokat, fehérjét, és esszenciális zsírsavakat tartalmaz. A Kalifa mák jelentősen megkönnyíti a háziasszonyok dolgát a konyhában, hiszen szinte azonnal felhasználható tészták, sütemények ízesítőjeként.

Tudta, hogy a 100%-ban magyar termőterületekről származó Kalifa étkezési mák kimagasló vitamin-és ásványianyag-tartalmának köszönhetően kiválóan beilleszthető az egészséges táplálkozás keretrendszerébe?

A cink részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében. A magnézium részt vesz a normál csontozat fenntartásában. A vas hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

Átlagos tápértékek 100g termékben:
Energia: 2097kJ / 506kcal
Zsír: 37,5g
amelyből telített zsírsavak: 4,9g
Szénhidrát: 12,7g
amelyből cukrok: 3,2g
Fehérje: 22,5g
Só: 0,01g
Cink: 6,9mg
Magnézium: 425mg
Vas: 9,58mg.

A mák gyógyszer

Kevesen gondolnak a mákra, mint gyógynövényre, pedig közvetlenül fogyasztva, olaját használva is számos pozitív élettani hatással bír. 

A mákgubóból nyert morfium számos gyógyszer alapanyaga, ám a növény közvetlen fogyasztásra szánt, érett magjában már csak nyomokban tartalmaz alkaloidákat. Értékes vitaminokból és ásványi anyagokból azonban annál többet - és nagy mennyiségben. Vitaminok: B1-, B2-, B6- és E-vitamin. Ásványi anyagok: foszfor, kalcium, kálium, vas, cink

Lássuk, mennyire hasznos:

Linolén savat is tartalmaz, ami ekcéma kezelésére alkalmas, emellett kiválóan ápolja és hidratálja a bőrt. 

Mák étkezési - A természetes táplálék

Az étkezési mák a természet ajándéka, tele van tápanyagokkal és ízekkel. Kiválóan beilleszthető különféle ételekbe. Fedezd fel a mák sokoldalúságát! A mák étkezési változata egyedülálló tápanyagtartalommal bír, gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és zsírsavakban. Használhatjuk süteményekben, kenyerekben vagy akár salátákban is, így könnyen beépíthetjük a mindennapi étrendünkbe. Az íze kellemesen diós, ami különleges élményt nyújt az ízek kedvelőinek.

A mákban található antioxidánsok segítenek megvédeni a sejteket, így hozzájárulnak a hosszú távú egészség megőrzéséhez. A mák emellett támogatja az emésztést, hiszen gazdag rostokban, amelyek elősegítik a bélműködést. A mák rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, és energiát ad a mindennapokhoz. Érdemes felfedezni a mák sokoldalú felhasználási lehetőségeit, és élvezni annak jótékony hatásait.