A fahéjfa kérgét már az Ókor óta hasznosítják. A konyhaművészetekben széleskörű a felhasználása, fűszerek, italak és ételek ízesítéséhez használják.
Cinnamonnum zeylanicum: 100%-os tisztaságú és természetes. Főbb alkotórészei: eugenol. Lehetséges allergén komponensek: benzil-benzoát, fahéjalkohol, fahéjaldehid, eugenol, limonén, linalol. Növény származási helye: Madagaszkár. Kinyerési eljárás: ceyloni fahéjfa (Cinnamonnum zeylanicum) fiatal ágaiból vízgőz-desztillációval.

Botanikai háttér: a fahéjfa 12 méter magasra is megnő, lándzsás levelei pedig 12 cm hosszúra. A fahéjfa alapvetően három országban őshonos: Madagaszkáron, Indiában és Sri Lankában.

Felhasználásra vonatkozó óvintézkedések: Gyúlékony. Gyermekektől elzárva tartandó. Kerülje a termék szembe kerülését. Nem ajánlott a termék használata 3 év alatti gyermekek, terhes és szoptató nők számára. Biztonságosabb kerülni az illóolajt tartalmazó kozmetikumok bőrön való alkalmazását napozás, szolárium előtt. Ne használja bőrén hígítatlanul. Az illóolajoknak kizárólag külsőleges felhasználása ajánlott.
Laboratorie Altho termékek »

Címkék:

laboratorie altho