A csicseriborsó a humusz és a falafel alapanyaga. Rendkívül sokféle módon használható fel, egy-egy kontinensen belül is számos elkészítési módja létezik. Magas a fehérje tartalma, gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban.
A keleti világ méltán legelterjedtebb gasztronómiai alapanyaga, nagyon értékes, tisztán növényi fehérjeforrás. Talán leghíresebb változata a hummusz, ami olívaolajjal, citrommal, esetleg némi fokhagymával készül.

Elkészítés: A kívánt mennyiségű csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk. Ezzel a művelettel a 60-70 perces főzési idő nagyjából a felére csökkenthető. Egytálételekhez, salátákhoz, levesbetétnek, humusznak ajánljuk.

Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia: 1286Kj / 306kCal
Fehérje: 19g
Szénhidrát: 44g
Zsír: 2,3g
telített zsírsavak: 0,5g
telítetlen zsírsavak: 1,8g
Lorenzo termékek »

Címkék:

lorenzo