A barna rizsnél a hántolás után nem koptatják le a pelyvás héj alatti úgynevezett "ezüsthártyát" (korpa és csíra) ezért marad barna.

Emiatt nagyobb a tápértéke, viszont lassabban fő, s keményebb marad.

Hogyan készítsük el úgy, hogy igazán finom legyen?

Az első lépés az öblítés. Ezután, ha időnk engedi nagyon jót tesz a barna rizsnek az áztatás, egy-két óra már elég is. A másik fontos előkezelő módszer a pirítás: ha egy kevés olajon átpirítjuk, mielőtt felöntenénk a vízzel, kap egy olyan extra, diós állagot, ami nagyot dob az élvezeti értékén. Végül kétszeres mennyiségű vízben hagyományos módon megpároljuk.

Átlagos tápérték / 100 g

Energia: 1480 kJ / 350 kcal

Zsír: 2,8 g

amelyből telített zsírsavak: 0,8 g

Szénhidrát: 74 g

amelyből cukor: 1,1 g

Fehérje: 7,5 g

Só: 0,02 g

Maestro Pietro termékek »