A manuka méz az Új-Zélandon őshonos Manuka bokor (Leptospermum scoparium) virágának nektárjából származik. A Melora manuka mézet, helyi őstermelők, családi közösségek állíták elő és csomagolják Új-Zélandon. Nemcsak MGO minősítéssel rendelkezik, de független laborokban, az UMF szintje is bevizsgálásra kerül.
A Melora manuka méz fenntartható módon, az őshonos manuka növényekből kerül kinyerése, Új-Zéland tengerparti régióiban.
A családias vállalat, szoros partneri viszonyban dolgozik együtt, a helyi gazdákkal, akik ápolják és őrzik az értékes manuka fákat.
Egészségügyi problémák, amikor ajánlott a manuka mézet a terápia részévé tenni:
MRSA, H. Pylori és más emésztőrendszert is érintő fertőzések.
Gyomorfekély és Bélfekély esetén,
Sebek, Égési sérülések regenerálásához,
Torokfájdalomra, Téli betegségek ellen,
A vírusok legyőzéséhez,
Cisztás Fibrózis,
IBS,
Gyomorégés, Reflux,
Akné, Pattanások,
Baktériumok ellen.
A manuka mézeken az MGO / UMF szám, a méz erősségét jelöli. Minél magasabb a szám, annál több benne a hatóanyag.
Súlyos problémákra, ajánljuk a legerősebb (UMF15, UMF20) mézek alkalmazását.
Alkalmazási javaslatok:
Önmagában, kanállal egyből az üvegből,
Citromos limonádéhoz hozzáadva,
Joghurthoz, Zabkásához keverve,
Szószként, Sós ételekhez,
Külsőleg, közvetlenül a sebre kenve,
A manuka méz kiváló természetes cukorhelyettesítő mindennapi használatra.
A méz állagáról és színéről:
A Manuka méz természetes termék, amelyet szezonális és regionális viszonyok befolyásolnak. Egyes területeken a mézek halványabb mézet termelnek, mint máshol.
A Manuka méz íze is változhat, és a méz színe a fa életkorával sötétedhet.
A manuka méz hatása a Baktériumokra:
A manuka méz hatóanyagai tulajdonképpen a baktériumok génállományára hatnak. Emiatt nem képesek a baktériumok a manuka fa méze ellen hatásosan védekezni, és nem is válhatnak rezisztenssé, ellenállóvá vele szemben.
Az aktív manuka méz az első olyan méz, amelyet az orvostudomány hivatalosan is elismer.
A tárolásáról: Hosszútávon, ideális 21 °C fok alatti hőmérsékleten tárolni.
A gyakori nagy hőváltozások, befolyásolják a manuka méz állagát és a benne lévő hatóanyagok szintjét is.
Az Új-Zélandi manuka méz:
Új-Zéland egy távoli, érintetlen paradicsomi sziget. Ezen az egyedülálló szigeten egzotikus és változatos őshonos növényfajok virágoznak. A Manuka bokor, bőségesen nő szerte a szigetországban. A Melora csak a legkiválóbb növény termő területeket választja ki, a manuka mézek előállításához.
A legerősebb Mānuka mézek előállításához egyedi éghajlati viszonyok szükségesek. A talaj, az éghajlat és az ökológiai környezeti feltételek együttesen ideális termesztési feltételeket teremtenek.