A vadhúsok jellegzetes fűszere. Elsősorban vaddisznó, őz, nyúl és vadgalamb pácolásánál használják, de birka-, marha- és disznóhúsból készült ételeket, valamint savanyú káposztát, vörös- és fehérkáposztát, valamint céklát is ízesíthetünk vele.
Különleges zamata az alkoholos italokban is jól érvényesül. Például az angol ginnek is a borókabogyó adja a jellegzetes ízét. Szétnyomkodva, összetörve jobban érvényesül az aromája, de erős zamata miatt keveset használjunk belőle.

Savanyú káposztaételek, saláták, marinált halételek, vadpástétomok, páclevek ízesítésére való. Finoman fűszerezi a vadszárnyasokat, más vadhúsokat, de a sertést, bárányt, a sonkát és pástétomokban is kiváló.
Thymos termékek »
Marco Polo termékek »

Címkék:

marco polothymos