Kékáfonya szörp cukorral és mézzel. 100g szörp előállításához 51g kékáfonyalének megfelelő kékáfonyalé sűrítményt és 2g mézet használnak fel.

Az egyik legértékesebb bogyós gyümölcsből készült szörp a kékáfonya szörp. Gyümölcsét már a történelem előtti idők óta fogyasztják. Az apró bogyók rengeteg értékes anyagot tartalmaznak. Arról nem is beszélve, hogy öregedő társadalmunkban a kék áfonya segítségünkre lehet számos rettegett öregkori betegség megelőzésében, a látás megőrzésében. Népiesen látásjavító gyümölcsnek is nevezték.

Összetevők: cukor, kékáfonyalé (sűrítményből), méz, étkezési sav: citromsav, természetes aroma.

Átlagos tápérték 100ml termékben:
Energia: 1501kJ/353kcal
Zsír: 0g
ebből telített: 0g
Szénhidrát: 86g
ebből cukrok: 86g
Fehérje: 0g
Só: 0g

Méhes Mézes termékek »