A málna nemcsak ízletes gyümölcs, de kiváló vitaminforrás is, C, B és A vitaminokban, nyomelemekben és flavonoidokban is gazdag. Úgy tartják, a nyári meghűlés legkellemesebb gyógyszere lehet a szobahőmérsékletű málnaszörp, a hozzá adott mézről nem is beszélve.
Gyermekkorom nyarai kertünkben málnaszedéssel teltek. Nagymamám és édesanyám a friss, érett málna szemekből minden évben finom szörpöt készített, azt szebbnél szebb üvegekbe töltötte, majd az üvegek száját vászonnal lekötözte.

Olyan finomat és sűrűt, azóta sem ittam, Nekik ajánlom szeretettel!

Ezért a málna gyümölcséből mézzel ízesített, kíméletes eljárással készült szörp nemcsak különlegesen finom, de természetes összetétele és magas minősége miatt fogyasztásával sokat tehetünk egészségünk megőrzéséhez.

Hűsítőként is kiváló, a nyári melegben, egy árnyas diófa lombjai alatt. Vendégeinek, családjának adhat hozzá friss ciromfű levelet, néhány szem málnát, jeget és már is kész is az üdítő nyári koktél.

Télen ízlelje meg melegen is, egy csésze zöld teát ízesítve!

Összetevők: cukor, málnalé (sűrítményből), méz, étkezési sav: citromsav, természetes aroma.

100g szörp előállításához 53g málnalének megfelelő málnalé sűrítményt és 2g mézet használtunk fel.

Javasolt hígítás 1:8.

Átlagos tápérték 100ml termékben:
Energia: 1449kJ/341kcal
Zsír: 0g
amelyből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 83g
amelyből cukrok: 83g
Fehérje: 0g
Só: 0g
Méhes Mézes termékek »