A mandulavaj fahéjjal a lehető legjobb választás, ha valami édesre, de mégis egészségesre vágysz! Íze teljesen a karácsonyi vásárok cukros-fahéjas manduláját idézi, csak annál jóval kevesebb (mindössze 10%) cukrot tartalmaz.
Magas a telítetlen zsírsav tartalma: A legjobb minőségű mandulának köszönhetően. Nagyon jó Omega-3 zsírsav forrás. Alacsony GI index:A mandulának mindössze 15 a glikémiás indexe. Termékünket a legjobb minőségű mandulából készítjük, adalékanyagok nélkül. Azaz nem tartalmaz tartósítószert, emulgeálószereket, vagy pálmazsírt, így egész családod kompromisszummentesen élvezheti az enyhén pirított magvak és a fahéj harmonikus ízét, egy csipetnyi kókuszvirágcukorral édesítve.
A Mendula fahéjas mandulavajat számtalan diétába beillesztheted, glutén- és laktózmentes, vegán termék. A paleo, ketogén, nyers vegán receptek nélkülözhetetlen alapanyaga. Sportolók számára biztosítja a minőségi fehérjebevitelt, magas antioxidáns tartalma pedig segíti a gyorsabb regenerálódást edzés után.
A mandula az egyik legegészségesebb az olajos magvak közül, több E vitamint, riboflavint, niacint, kalciumot és rostot tartalmaz, mint bármely más diófajta. Kiváló magnézium forrás, emellett gazdag esszenciális, többszörösen telítetlen Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban.
Tápanyagai javítják az agy aktivitását, így rendszeres fogyasztása csökkenti az Alzheimer kór kialakulásának lehetőségét. Segít a koleszterinszint szabályozásában, és az egészséges szívműködés megőrzésében. Linol- és linolénsav tartalma csökkenti a gyulladásokat, E vitamin tartalma véd a rák ellen. Fogyókúránál magas zsírtartalma ellenére sikeresen használható: telítetlen zsírjai miatt hosszú ideig teltségérzetet biztosít, rosttartalma pedig segíti az emésztést.
A kókuszcukor a kókuszpálma virágzó rügyeinek nedvéből készül. Rendkívül gazdag ásványi anyagokban, magas a magnézium-, kálium-, cink- és vas-tartalma, és a B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitaminok is megtalálhatóak benne. Továbbá antioxidáns hatású polifenolokat és 16 féle aminosavat tartalmaz.
A fahéj gyógyhatású fűszer, számtalan előnyös tulajdonsággal. Szabályozza a vércukor és a vérzsír szintjét, stimulálja az agyműködést, remek hatással van a kognitív képességekre. Remek íze mellett baktérium- és gombaölő hatása miatt is közkedvelt fűszernövény a keleti gasztronómiában.
Sokoldalúan felhasználható: Smoothieba,zabkásába,süteményekbe, kekszekbe, mártásokba, kenyérre kenve.
Összetevők: mandula, kókuszvirágcukor, fahéj.