Fogyasztható magában csemegeként, nyersen vagy pörkölve vagy süteményekhez, müzlikhez, salátákhoz, húsokhoz.
A kesudiófa Dél-Amerikából származik, de napjainkban főként Indiában, Vietnámban és Brazíliában termesztik. A kesudió kiváló alapanyag salátákhoz, süteményekhez, szószokhoz, currykhez és más ételekhez.

A kesudió igazi szuperélelmiszernek számít, tele van tápanyagokkal: Egészséges zsírok: Főként egyszeresen telítetlen zsírokat tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre, csökkentik a rossz LDL koleszterinszintet, és növelik a jó HDL koleszterinszintet. Fehérje: Jó növényi fehérjeforrás, ami vegetáriánusok és vegánok számára is ideális. Rost: Segíti az emésztést, a jóllakottság érzését és a vércukorszint szabályozását. Vitaminok és ásványi anyagok: Részben gazdag B-vitaminokban, E-vitaminban, magnéziumban, foszforban, vasban, cinkben, rézben és mangánban.

Egészségügyi előnyök: A kesudió fogyasztása hozzájárulhat: A szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez. A csontok erősítéséhez.
Az idegrendszer normális működéséhez. Az izmok és az inak egészségéhez. A vércukorszint szabályozásához. Az immunrendszer erősítéséhez.
A bőr, a haj és a körmök egészségének megőrzéséhez. A fogyáshoz (mértékkel fogyasztva).

Összetevők: kesudió. A termék kizárólag a nátrium természetes jelenléte miatt tartalmaz sót.

Allergének: A termék kesudiót tartalmaz és földimogyorót, dióféléket, szezámmagot felhasználó üzemben készült.

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 2314kJ/1157kcal
Zsír: 44g
amelyből telített zsírsavak: 7,8g
Szénhidrát: 30g
amelyből cukrok: 5,9g
Rost: 3,3g
Fehérje: 18g
Só: 0,03g
Naturfood termékek »