Az aranyló gríz! Magba zárt napfény! Az üvegszemű durumbúza a napfényes mediterrán térség hagyományos gabonája. A mediterrán nyár és a sok napfény érleli aranylóan sárgává és teszi energiában és fehérjékben gazdaggá.
A durum, vagy másnéven makaróni búza igen kemény szemekből áll, ezért kiváló minőségű gríz, másnéven semolina készül belőle.
Kitűnő ízű ételeket készíthetünk belőle, ráadásul a különlegesen sárga szín főzésnél, sütésnél még intenzívebb, még csábítóbb lesz.

Használja a mindennapokban, hagyományos búzadara helyett és nem fog csalódni. A tejbegríz, gombóc, császármorzsa, puliszka mind finomabb lesz tőle.

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1439kJ / 339kcal
Zsír: 0,8g
ebből telített zsírsavak: 0,1g
Szénhidrát: 69g
ebből cukor: 0,4g
Fehérje: 12g
Só: <0,01g
Naturgold termékek »

Címkék:

naturgold