Egzotikus olaj/zsiradék, mely igen sokoldalúan felhasználható.
Számos jótékony hatással bír az egészséges és üde bőr, haj és köröm számára. Nedvességet, védelmet, táplálást, kényeztetést biztosít , gyorsan beszívódik. Természetes kókuszaromája érezhető a bőrön is, aki nem szereti a mű illatokat és rajong a kókuszért, annak meg van az elsőszűmú testápoló olaja.

A kókuszolaj hidegben vajként működik, szilárd halmazállapotú, de bőrmeleggel érintkezve gyorsan olvad, azonnal bemasszírozható. Nyáron, melegebb időben gyorsan olvad, olajjá változik.

Összetevők: Cocos Nucifera Oil.

Szűz, hidegen sajtolt, organikus növényi zsiradék, hozzáadott egyéb anyagot nem tartalmaz, 100% tisztaságú, természetes kókusz illatú. Az összes összetevő 100%-a biogazdálkodásból származik. Ecocert tanusítvánnyal rendelkező termék.

A keleti nők gyakran használják a kókuszolajat, hisz azon a térségen ez nem számít kuriózumnak- gyönyörű, fényes, sima, táplált hajat eredményez. Egy kevés kókusvajat kell a tenyéren ellapogatni és „betapsikolni” vele a hajat, hogy ne legyen túl olajos. Hajmosás előtt is készíthetünk pakolást belőle, ilyenkor a fejbőrt is érdemes bemasszírozni vele, főleg ha száraz, ekcémás, akár korpás a fejbőr, mert segíte ellensúlyozni az efféle elváltozásokat , majd egy enyhe normál samponnal kimosni a hajból.

Gyengéd, csillapító, nyugtató, intenzív nedvességet biztosít, jelentősen csökkenti a bőr kiszáradását, rendkívül tápláló, puhítja a bőrt és a hajat, segíti a napozás utáni hidratálást, nedvességet és fényt biztosít a tompa, sérült hajnak, védi a hajszálakat a külső agresszióktól, segít javítani a bőr rugalmasságát, puha és selymes érzést kölcsönöz, hűsítő hatást fejt ki a bőrön.

Kókuszolaj egy teljesen vegyszermentes hideg sajtolásos eljárással nyert szűz kókuszolaj. A kókuszolaj, avagy más nevén kókuszzsír, a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyert növényi zsiradék. A hideg sajtolásos eljárásnak köszönhetően a kókuszdió megőrzi az összes pozitív tulajdonságát, valamint a szerkezete sem módosul. A kókuszolaj szilárd állapotában fehér, folyékonyan pedig áttetsző, mint a víz, valamint enyhén kókuszos ízzel és aromával rendelkezik.

Vegetariánus étrendet követők gyakran helyettesítik sütéshez, főzéshez vele az állati eredetű zsiradékot. Meghatározó alapanyag lehet az egészségtudatos étrendet követők számára. A kókuszolaj serkenti a sejtek megújuló képességét, aminek következtében növeli a teljesítőképességet, emellett nagy százalékban tartalmaz laurinsavat – egy kiváló vírus- és baktériumölő anyag, mely erősíti az immunrendszert. A Nature Cookta VCO kókuszolaj 48%-a laurinsav, 18%-a mirisztinsav, 9%-a palmitinsav, 8%-a kaprilsav, 7%-a kaprinsav, 6%-a olajsav, 3%-a sztearinsav, 1,6%-a linolsav, 0,5%-a kapronsav, és 0,1%-a arachinsav. A Nature Cookta VCO Kókuszolaj nem tartalmaz transzzsírokat, alacsony a kalóriatartalma, viszont mindezek mellett előnyeit főleg a közepes láncolatú zsírsavaknak köszönheti. Rendkívül stabil a szerkezete, így kiválóan ellenáll az oxidációnak, ezért az egyik legbiztonságosabb olaj ételeink elkészítéséhez, sütéshez, főzéshez. Jó tulajdonságai közé tartozik továbbá, hogy akár többször is felhasználható ételeink elkészítése során, természetesen szűrés után. Tartalmaz: 100% tisztaságú hidegen sajtolt kókuszolaj.

Átlagos tápérték 100g-ban: Energia 3385kJ/823kcal, zsír 100ml amelyből: telített zsírsavak 92ml, szénhidrát 0ml amelyből: cukrok 0ml, fehérje 0ml, só 0ml.
Naturpolc termékek »