Főkategóriák
Mások ezeket vették
Eritrit és stevia alapú asztali édesítőszer, étkezési célra. Eritrit és stevia keveréke, mely ötször édesebb a répacukornál. Az eritrit enyhíti a stevia kesernyés mellékízét.
Összetevők: édesítőszerek: eritrit (E968), szteviol glikozidok (E960) 1,85%.
Nagyobb mennyiségű fogyasztása hashajtó hatású lehet!
Mi is az Eritrit?
Az eritrit egy zöldségekben, gyümölcsökben is előforduló édes ízű természetes anyag, melyet nagy mennyiségben növények kultúrával való erjesztése során nyernek, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon váljon használhatóvá édesítésre.
Tulajdonságai azonban különböznek:
Glikémiás indexe: 0
Gyakorlatilag kalóriamentes (mindössze 20kcal/100g);
Nem emeli sem a vércukorszintet, sem az inzulinszintet;
Más édesítőszerekkel szemben nincs mellékíze, és nem okoz hasmenést
Segít megelőzni a fogszuvasodást és a fogkő kialakulását;
A vele készült ételek lassabban romlanak, mert a gombák és baktériumok számára nem nyújt táptalajt;
Cukorbetegek, diétázók és candidával küzdők is bőséggel használhatják
Sütésre is használható, mert magas hőmérsékleten sem veszíti el édes ízét és nem keseredik meg.
Mi az a stevia?
A sztívia (stevia, jázminpakóca) egy igazán különleges növény, levelei ugyanis édesek. Ennek köszönhetően a leveléből készült kivonatot használhatjuk természetes édesítőszerként. Bármely háztartásban helyettesíthetjük vele a cukrot, vagy más mesterséges édesítőket.
Nagyobb mennyiségben fogyasztva kesernyés utóíz alakul ki, amely az édesgyökérre emlékezetet.
Intenzív édes íze alkalmassá teszi alacsony szénhidrát-bevitelű étrendekben édesítésre. Egyes tüneteket, mint amilyen az elhízás, a cukorbetegség, az allergia, az érelmeszesedés, vagy a magas vérnyomás, előnyösen befolyásolhat. A vércukorszintre nincs hatása, sőt még kissé növeli is a glükóztoleranciát, ezért cukorbetegek számára is használható. Meggátolja sok káros baktérium és vírus szaporodását, így hatékonyan alkalmazható megfázás, influenza és szájfertőzés ellen.
Nagyobb mennyiségű fogyasztása hashajtó hatású lehet!
Mi is az Eritrit?
Az eritrit egy zöldségekben, gyümölcsökben is előforduló édes ízű természetes anyag, melyet nagy mennyiségben növények kultúrával való erjesztése során nyernek, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon váljon használhatóvá édesítésre.
Tulajdonságai azonban különböznek:
Glikémiás indexe: 0
Gyakorlatilag kalóriamentes (mindössze 20kcal/100g);
Nem emeli sem a vércukorszintet, sem az inzulinszintet;
Más édesítőszerekkel szemben nincs mellékíze, és nem okoz hasmenést
Segít megelőzni a fogszuvasodást és a fogkő kialakulását;
A vele készült ételek lassabban romlanak, mert a gombák és baktériumok számára nem nyújt táptalajt;
Cukorbetegek, diétázók és candidával küzdők is bőséggel használhatják
Sütésre is használható, mert magas hőmérsékleten sem veszíti el édes ízét és nem keseredik meg.
Mi az a stevia?
A sztívia (stevia, jázminpakóca) egy igazán különleges növény, levelei ugyanis édesek. Ennek köszönhetően a leveléből készült kivonatot használhatjuk természetes édesítőszerként. Bármely háztartásban helyettesíthetjük vele a cukrot, vagy más mesterséges édesítőket.
Nagyobb mennyiségben fogyasztva kesernyés utóíz alakul ki, amely az édesgyökérre emlékezetet.
Intenzív édes íze alkalmassá teszi alacsony szénhidrát-bevitelű étrendekben édesítésre. Egyes tüneteket, mint amilyen az elhízás, a cukorbetegség, az allergia, az érelmeszesedés, vagy a magas vérnyomás, előnyösen befolyásolhat. A vércukorszintre nincs hatása, sőt még kissé növeli is a glükóztoleranciát, ezért cukorbetegek számára is használható. Meggátolja sok káros baktérium és vírus szaporodását, így hatékonyan alkalmazható megfázás, influenza és szájfertőzés ellen.
Paleolit termékek »