Hozzájárulhat a húgyút, szív és keringési rendszer egészségének fenntartásához.
Az amerikai Tőzegáfonya vagy Cranberry (Vaccinium macrocarpon) az Magyarországon 1990-es évekig ismeretlen volt, de a növényt gyógyhatása miatt Észak-Amerika minden részén termesztik.

A Vörös áfonya kiváló tápanyag-, ásványi anyag (pl. kalcium, magnézium, kálium) valamint vitamin (C, B, A) forrás, ezért régebben előszeretettel alkalmazták a C-vitaminhiány miatt fellépő, ínyvérzéssel járó skorbut esetén is.
A tőzegáfonya igen gazdag antioxidánsokban (antocianidinek, tanninok), melyek elősegíthetik a szervezet védekezését a káros oxidációs folyamatokkal szemben.

Hatóanyagai (pl. proantocianidinek, D-mannóz) hozzájárulhatnak a húgyút, szív és keringési rendszer egészségének fenntartásához.
A modern orvostudomány érdeklődésének középpontjában, főleg a húgyúti rendszer E.coli okozta bakteriális fertőzésekkel szembeni védekezőképességére, és öngyógyító folyamataira gyakorolt kedvező hatása miatt szerepel, mivel megtalálható benne a D-mannóz néven ismert cukormolekula.
A D-mannóz hatékonyságát sajnos még nem igazolják szakmailag lektorált, az EU döntéshozó testületei által is elfogadott kutatások, de az évszázados tapasztalatokon alapuló népi gyógyászatban a kék és vörös áfonya alkalmazásakor tett megfigyelések, és számos modern-kori klinikai tapasztalat is úgy tartja, hogy a Tőzegáfonya gyümölcse vagy préselt leve is hatékony segítség lehet az E.coli okozta húgyúti fertőzések esetén.

C-vitamin - (Aszkorbinsav) vízben oldódó vitamin. A hétköznapi kedvezőtlen hatások, mint a stressz, dohányzás, különféle gyógyszerek hosszabb ideig tartó szedése miatt a szervezet fokozott C-vitamin bevitelt igényel.

A C-vitamin hozzájárul, a normál kollagénképződéshez, és ezen keresztül a bőr, fogíny, fogak és porcok állapotának fenntartásához, az energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz, az idegrendszer és immunrendszer normál működéséhez, normál pszichológiai funkció fenntartásához, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, az E-vitamin redukált formájának regenerálásához, a vas megfelelő felszívódásához.

Az egyik leghatásosabb zsíroldékony antioxidáns az E-vitamin, amelyet a szervezet a májban, a zsírszövetekben, a szívben, az izomzatban, a herékben, a méhben, a vérben, a mellékvesében és az agyalapi mirigyben raktároz.

Mivel zsírban oldódik, viszonylag hosszabb ideig képes elraktározódni a zsírszövetekben és a májban, viszont a felesleg a vizelettel gyorsan kiválasztódik.

Az E vitamin fontos szerepet játszik a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében.
Mivel az immunsejtek különösen érzékenyek a szabadgyök-reakciók káros hatásaival szemben, így a szervezet E-vitamin-szintje nagymértékben befolyásolja az immunsejtek válaszkészségét is.
Hatással lehet a vér koleszterin szintjére, mivel könnyen be tud épülni az LDL-koleszterin-molekulába, és megakadályozza annak oxidációját.

Hatóanyagok 2 kapszulában:
Tőzegáfonya gyümölcs (Vaccinium macrocarpon): 10000mg (200mg, 50:1 koncentrátumból)
C-vitamin (aszkorbinsav): 60mg

Összetevők: tőzegáfonya, aszkorbinsav, stabilizáló: magnézium-sztearát, fényező: sztearinsav, csomósodást gátló: szilícium-dioxid, tömegnövelő: mikrokristályos cellulóz.

Napi ajánlott mennyiség: 1x2db étkezés után.

OGYÉI nyilvántartási szám: 16709/2015
Pharmekal termékek »

Címkék:

pharmekal