A csicsóka fogyasztását diabétesszel élők számára kifejezetten ajánlják, mivel alacsony a szénhidráttartalma, így azok is bátran fogyaszthatják, akik szénhidrát alapú diétát tartanak.
Nagy mennyiségű inulin található benne, mely hatékonyan képes támogatni a bélflóra egészségét, valamint az emésztés megfelelő működését. Székrekedésben szenvedőknek is ajánlott a fogyasztása.

Alacsony zsírtartalmú diétába tökéletesen illeszthető. Glikémiás indexét még nem mérték, de szénhidrát-összetétele miatt feltételezhetően alacsony, így cukorbetegeknek is ajánlják fogyasztását. Magas kálium, vas, réz, foszfor és magnéziumtartalma miatt népszerű az egészséges étrendet követők között.

Az összes B-vitamin megtalálható benne és kolintartalma is figyelemre méltó.
A csicsóka jellemző szénhidrátforrása az inulin, mely egy prebiotikus rostféle, így a vastagbelünkben élő bélbaktériumokat is táplálja. Ezen felül pedig előnyösen befolyásolja a koleszterinszintünket is.

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 930kJ/230kcal
Zsír: 1g
amelyből telített zsírsavak: 0,4g
Szénhidrát: 9g
amelyből cukrok: 5,4g
Rost: 68,3g
Fehérje: 12g
Só: 0,02g

Összetevők: 100% bio jeruzsálemi articsóka.

Származási hely: Lengyelország.

Egyéb allergének: Nyomokban földimogyorót, dióféléket és szezámmagot tartalmazhat.
Prana termékek »