A Premium Natura egy mentes alapanyagok és termékek széles választékával rendelkező márka az allergénmentes és egészséges táplálkozás szolgálatában.
A termék dióféléket, glutént tartalmazó gabonát, kén-dioxidot vagy szulfitot tartalmazó anyagot, szezámmagot, szójababot, tejet, tojást vagy azokból készült termékeket NEM felhasználó üzemben készült.

Összetevők: bambuszrost, útifűmaghéj, nyílgyökér liszt, barna rizsliszt, csicseriborsó liszt, nátrium-hidrogén-karbonát, cellulóz, citromsav.

Elkészítési javaslat: Hozzávalók: 250g lisztkeverék, 530ml víz, 50g extra szűz olívaolaj, 6g só, (opcionálisan 5g szárított élesztő). A gluténmentes vegán alacsony szénhidráttartalmú lisztből készült pékáruhoz a hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, dagasztógéppel 3-4 percig keverjük. 15 perc pihenés után 10 egyforma részre szedjük, tetszés szerint kerek bucit (zsemlét), sodrott kiflit vagy kis bagettet formázunk mindből. Ha nem tettünk bele élesztőt, máris süthetjük. Élesztővel 30 percet kelesztjük és csak ez után sütjük meg. Sütés előtt lekenjük vékonyan olajjal, akár be is metszhetjük. A 200 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 40 perc alatt készre sütjük. Érdemes szilikon lapon sütni, hogy ne ragadjon le.

Legalább 6-8 óra pihenés, teljes kihűlés után ajánlott fogyasztani. Napokig puha, friss pékárut kapunk nagyon alacsony szénhidrát tartalommal. 1db pékáru megközelítőleg 4,5g szénhidrát.
Premium Natura termékek »

Címkék:

premium natura