A Lorenzo barna rizs hosszú szemű, tápértéke és rosttartalma magasabb, főzési ideje hosszabb, több vizet igényel a fehér változatokénál.

Finom és népszerű rizsfajta, rendszeres fogyasztása hozzájárul az egészség megóvásához.

Elkészítés: 1:2 arányban a kívánt mennyiségű hosszú szemű rizshez vizet mérünk ki és felforraljuk. A rizst olajon megpiríthatjuk, ízlés szerint sózzuk vagy fűszerezzük, majd a vizet a rizsre öntjük. Röviden megkeverjük és lefedve, lassú tűzön 20-22 percig főzzük. A tűzhelyről levéve, a kívánt puhaság eléréséig további 4-5 percig fedő alatt hagyjuk. Melegen tálaljuk.

Összetevők: Rizs. Nyomokban tartalmazhat: Glutént tartalmazó gabonafélék.

Tápérték 100g termékben:
Energia: 1515kJ / 362kCal
Zsír: 2.7g
amelyből telített zsírsavak: 0.9g
Szénhidrát: 76.2g
amelyből cukor: 0g
Fehérje: 7.5g
Só: 0.15g
Élelmi rost: 2.9g

Riso Lorenzo termékek »

Címkék:

riso lorenzo