Kolumbiában 1723-ban, feltételezhetően a jezsuitáknak köszönhetően jelent meg a kávé, amely a 18-19. század folyamán teljes mértékben uralma alá hajtotta az országot, olyannyira, hogy 1912-ben már a világ teljes kávéexportjának felét Kolumbia adta.
Ma a világ harmadik legnagyobb kávétermesztője, Brazília és Vietnam után. Kolumbia nem véletlen lett a kávé egyik hazája, éghajlati és domborzati adottságai tökéletessé teszik a kávé termesztésére. Az Andok-hegység vonulatának útjában levő, a Nevado del Huila vulkánnak is otthont adó Huila megye ásványi anyagokban gazdag termőterületei és a terület mikroklímája nagyban hozzájárul a kiegyensúlyozott és édes, dinamikusan savas ízjegyű kávék termesztéséhez.

Hogyan lesz a kávé koffeinmentes?
A cukornádból származó természetes etil-acetátnak köszönhetően lehetőség nyílik a kávé természetes módon történő koffeinmentesítésére. A folyamat során a zöld kávét forró vízzel benedvesítik (hogy megemeljék a nedvességszintet), majd erjesztett cukornádból származó etil-acetátot adnak hozzá, és ez feloldja a kávéban lévő koffeint. Ezt követően a koffeintől mentesített babokat átgőzölik, így tűntetve el a felesleges etil-acetátot és a megfelelő nedvességtartalmat figyelembe véve szárítják.

A Colombia Decaf ízjegyei között megtalálni a gyümölcsös édességet és csokoládés hangulatot is.
Semiramis termékek »