A mangópüré sokféleképpen felhasználható, jól variálható édes és sós ízvilággal is, emellett számos jó hatással bír a szervezetre. Magas a vitamin tartalma, több ásványi anyagot is tartalmaz, élelmi rostokban gazdag.
Mangó fogyasztásának előnyei: Különleges, egzotikus ízű. Magas a vitamin tartalma (A-,B-,C-,E- ). Több ásványi anyagot tartalmaz (foszfor, kalcium, nátrium, vas, magnézium). Élelmi rostokban gazdag, melyek segítik az emésztést. Jótékony hatással lehet a szívműködésre, csökkentheti a vér koleszterinszintjét. Segítheti a vérképzést, erősítheti az immunrendszert, antibakteriális hatású. Kiváló méregtelenítő. Mindezek ellenére allergént is tartalmaz.

A mangópüré felhasználása: Széles körben felhasználható: a mangó gyakori és népszerű felhasználási formája a püré. tehetjük például fagylaltokra ízesítőként, lassit vagy jégkrémet is készíthetünk, ízesíthetjük a reggeli joghurtunkat, de süteményekhez, desszertekhez, tejberizshez, tortákhoz is felhasználhatjuk. Készíthetünk chutney-t, gyümölcssalátát, gyümölcslét vagy lekvárt is belőle.

Tápértékek 100 g-onként: Energia 332 kJ/79 kcal, Zsír 0,1 g, ebből telített 0 g, Szénhidrát 19 g, ebből cukor 13 g, Fehérje 0,1 g, Só 0,1 g.

Összetevők: Kesar mangó 99%, citromsav.
Swad termékek »

Címkék:

swad