A hagyományos japán Nattō ételből készül, amelyet Bacillus subtilis által erjesztett szójababból készítenek. Az emberi szervezetben az enzimek a kémiai reakciók gyorsítói. Ezek jelen vannak az emésztés, a légzőrendszer és az idegrendszer működésében, de más folyamatoknál is a szervezetben. Még az is feltételezhető, hogy e hagyományos finomság fogyasztása járulhat hozzá a japán emberek hosszú életéhez. Kapszulánként 100mg (2000FU) nattokináz enzimet juttathatunk be.
Adagolás: napi 1 kapszula.
A Nattokináz egy természetes vérhígító hatású enzim, amelyet a szívinfarktus, a trombózis, a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint elleni védekezésben használnak világszerte. Ázsiai országokban és az Egyesült Államokban jelentős mennyiségű kutatást végeztek a nattokinázzal, amelyek megerősítették, hogy egy lúgos proteáz (fehérjebontó) és számos kedvező hatásáért válik előnyössé a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.
Összetevők: zselatin, rizsliszt, magnézium-sztearát, mikrokristályos cellulóz (növényi rost), maltodextrin.