Ajánljuk azoknak, akik ízletes gyümölcskenyeret szeretnének készíteni otthon, amely puha marad több napig is, és könnyen variálható aszalványokkal.
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, élesztőmentes, hozzáadott olajtól mentes gyümölcskenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad.

Összetevők: Hajdinaliszt (56%), tápiókakeményítő, kölesliszt, útifűmaghéj liszt, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), bambuszrost, savanyúságot szabályzó anyag (citromsav), aroma (kristály vanillin).

Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben:
Energia: 1435kJ/339kcal
Zsír: 1,8g
amelyből telített zsírsavak: 0,4g
Szénhidrát: 67,8g
amelyből cukrok: 1,4g
Rost: 9,2g
Fehérje: 8,4g
Só: 0,01g

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!

Felhasználási javaslat, gyümölcskenyér:
Hozzávalók (640grammos gyümölcskenyérhez): 210g langyos víz, 60g frissen facsart citromlé (bolti nem jó!), 65g por eritrit (vagy ennek megfelelő más por állagú édesítő/cukor), 1.5g himalája só (asztali sóból 1g), 10g reszelt száraz bio citromhéj, ízlés és diéta szerinti bármilyen aszalvány, mag, csoki darab, narancshéj stb. (kb. 150g), 255g Szafi Free gyümölcskenyér lisztkeverék.

Elkészítés: A hozzávalókat a fenti sorrendben keverjük össze egy nagy tálba (úgy hogy a lisztkeveréket adjuk hozzá utoljára). A masszát öntsük egy közepes méretű (20*10cm) szilikonos kenyérformába. Előmelegített, 210 fokos sütőben, alsó-felső programon 60 percig süssük.
Rácson hagyjuk kihűlni, és csak azután szeleteljük! Megjegyzés: Porcukorral készítve 45 gramm is elegendő, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.
Szafi Products termékek »
Szafi Free termékek »