A Szafi Life fehérjedús falafel alappor garantáltan gluténmentes, vegán, tehát állati eredetű terméket egyáltalán nem tartalmaz, ennek ellenére növényi fehérjében igen gazdag és még az élelmi rost tartalma is kiemelkedő.
Ajánljuk azoknak, akik ízletes falafelt szeretnének készíteni otthon, gyorsan és egyszerűen, gluténmentes és fehérjedús alapanyagokból.

Az ételkészítés során a falafel nem szívja meg magát sok olajjal, így sokkal kevesebb zsírt, ezáltal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos társai. Ezáltal energiacsökkentett étrend (pl. fogyókúra, szálkásító étrend) esetén is bátran fogyasztható. Nem tartalmaz adalékanyagot, tartósítószert, sem ipari zsiradékot, hozzáadott cukrot, módosított keményítőt. Összetételéből adódóan nagyon lassan felszívódó szénhidrátforrás, tehát alacsony a glikémiás indexe.

Ezáltal fogyaszthatják IR-esek, cukorbetegek és egyéb szénhidrát-anyagcsere betegségben szenvedők is, mivel lassan és egyenletesen emeli meg a vércukorszintet. Jelentős növényi fehérjeforrás, így vegán vagy vegetáriánus étrendben sem kell tartanod a fehérjehiánytól és húsmentes napokon is megállja a helyét. Sportolóknak is jó alternatíva az állati fehérje helyettesítésére. Mindemellett természetesen isteni finom, így az egészségtudatos életmód követése nem jár lemondásokkal!

Gluténmentes, vegán, fehérjében gazdag alappor, magas rost-tartalommal.

Összetevők: borsófehérje liszt (27 %), csicseriborsó liszt, bambuszrost, fűszerkeverék (paprika, koriander, majoranna, fokhagyma, vöröshagyma, feketebors, petrezselyem, római kömény, chili, szegfűszeg), gluténmentes kölesliszt, útifűmaghéjliszt, só, fokhagyma granulátum, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).

A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!

Falafel recept: Hozzávalók (1 adag falafelhez- kb. 15db, mérettől függően): 125g Szafi Life Fehérjedús falafel alappor; 170g forrásban lévő víz; kókuszolaj a sütéshez. Elkészítés: Keverjük össze az alapkeveréket a forró vízzel, és fakanállal alaposan dolgozzuk össze. Lefedve hűtsük langyosra (kb. 15 perc). Ezután a masszából formázzunk dió nagyságú golyókat vizes kézzel.

Sütés (olajban): Melegítsünk közepes hőfokon annyi olajat, hogy félig ellepje a falafeleket, majd oldalanként kb. 2 – 2,5 percig süssük. Bátran süthetjük bő olajban, a golyók nem szívják fel a zsiradékot.

Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Szafi Products termékek »
Szafi Life termékek »