Szeder ízesítéssel és mentával ízesített gyümölcstea.
Elkészítési javaslat: A gyümölcstea annál finomabb minél tovább áztatjuk forró vízben. 8-10 percig mindenképpen ajánlott várni, hogy az ízek egyenletesen kioldódjanak.

Fogyasztási javaslat: Fogyasztható jó melegen, langyosan, de hidegen is. Kiváló nyári hűtött ital is készíthető belőle. Szerintünk akkor a legjobb, ha 4-5 darab filtert leforrázunk egy bögrében. Hagyjuk 10 percig állni, majd áttöltjük egy kancsóba és felöntjük hideg vízzel, esetleg jégkockával.

Gyorsabb megoldás, ha a filtert beleteszed egy magas üvepohárba és egyszerűen felöntöd hideg vízzel. 10 perc után fogyaszthatod is. Az eredmény egy kellemesen savanykás ital. Igazán jó eredményt akkor érhetünk el, ha a teát jégkockának lefagyasztjuk. Azután már nincs más dolgunk, mint beledobni a pohárba és felönteni vízzel. Édesíthetjük is, ha úgy jobban szeretjük. Kristálycukor használata esetén, még a forró vízzel felöntés előtt tegyük hozzá. Tehetünk hozzá egy kevés mézet is. Azonban ha nem akarsz + kalóriát bevinni használd a 0 kalóriás eritritet.

Összetevők: hibiszkusz, alma, csipkebogyó, aroma, borsmenta 4,4%, narancshéj.

Tárolás: szobahőmérsékleten, zárt edényben fénytől és idegen szagoktól mentesen.
Gárdonyi Teaház termékek »