A szezámmaggal, a lenmaghoz hasonlóan nagyon értékes tápanyagokat vihetünk be szervezetünkbe. A minél intenzívebb hatás elérésének érdekében, érdemes rendszerezni fogyasztását. Semleges íze miatt egyaránt használhatjuk sütemények és sós ételek hozzávalójaként.
A szezámot már 5000 évvel ezelőtt termesztették az ókori Indiában, ahonnan hódító útjára indult előbb Kínába, majd Japánba valamint a mediterráneum országaiban. Már az ókorban is nagy becsben tartották, hiszen magjából értékes olajokat nyertek, mely gyógyító hatással is bírt. A szezám telítetlen zsírsavakban gazdag, valamint kalciumot, foszfort, magnéziumot és vasat is tartalmaz. Fogyasztása különösen ajánlott azoknak, akiknek magas a koleszterinszintje. Legjobb tanács az, hogy mindig legyen otthon egy kis szezámmag, hiszen számtalan édes és sós étel, sütemény gazdagítható vele. A panír zsemlemorzsájához adva rántott ételeinket még egészségesebbé és gusztusosabbá tudjuk tenni.

Tápérték adatok 100g termékben:
Kalória: 1.025kJ / 245kcal
Fehérje: 2,9g
Szénhidrát: 64.4g
Zsír: 0,61g
Telített zsírsavak: 0,04g
Rost: 7,1g
Tündérkert termékek »

Címkék:

tündérkert