Lassú tűzön főzőtt, illatos, indiai vöröslencsekrém, sárgarépával, gyömbérrel és naranccsal.
Tudnod kell, hogy az indiai tulki egy lassú tűzön főzött vöröslencse dahl, amihez használunk répát, narancsot, almát, fokhagymát, gyömbért. Meg annyi fűszert, mint szerintem az összes többi tulkihoz együtt. Akkor lesz igazán szembetűnő számomra, hogy milyen fűszeres is az indiai, amikor kimérve látom a garam massalát, a curryt meg a fahéjat egy-egy főzés alkalmával. Elképesztő. A nap végén hazaérve még a bőrünkbe is beissza magát a fűszerek illata. De ez kell ahhoz, hogy azok az emberek is elismerően csettintsenek egy kóstolás után, akik jártak már Indiában.

Szóval amikor felnyitsz egy üveg indiai tunkit, számíts a rengeteg fűszerre, és az igazán autentikus indiai ízvilága. Ha azt szereted, akkor ez a tunki nem fog csalódást okozni.

Tápérték 100g-ra vonatkoztatva:
Energia: 89kcal/374kJ
Fehérje: 5,1g
Szénhidrát: 15g
amelyből cukrok: 1,9g
Zsírok: <1g
amelyből telített zsírsavak: <1 g
Só: 48g

Összetevők: Sárgarépa, vöröslencse, vöröshagyma, alma, fokhagyma, gyömbér, narancslé, fűszerek, só.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tárolandó (20 °C), egy évig eláll, felbontás után hűtőben tárolandó és 5-7 napig fogyasztható.
Tunki-Tunki termékek »