A fermentált élelmiszerek nagy előnye az egészségünkre gyakorolt számos jótékony hatása. Az erjedési folyamatok során a mikroorganizmusok apróbb részekre bontják az adott ételt, így lényegesen könnyebben emészthető lesz a végeredmény.
A fermentáció során az ételek tápanyagtartalma is átalakul, különféle fitoösztrogének és bioflavonoidok szabadulnak fel, amiket a szervezet könnyebben tud hasznosítani. Emellett az erjesztett ételek a bélflóránk jó barátai; erősítik a belek saját mikroflóráját, a fermentáció során létrejövő szerves savak pedig táplálják a bélnyálkahártyát.

Az üdítően savanyú finomság igazi C-vitamin-bomba, de foszfort, kalciumot és káliumot is bőségesen tartamaz. Érdemes nyersen fogyasztani, mert tápanyagainak egy része a főzés hatására elillanhat. A fejes káposzta tejsavtartalma megközelíti a joghurtét, a tejtermékkel szemben azonban kiemelkedően magas rosttartalommal bír, ennek köszönhetően kiválóan megtisztítja a beleket, enyhíti a szorulásos tüneteket is.

Összetevők: savanyú káposzta, ivóvíz, só.

Tápérték 100g termékben:
Energia: 66kJ/ 16kcal
Zsír: <0,2g
amelyből telített zsírsavak: <0,1g
Szénhidrát: <3,4g
amelyből cukrok: <0,57g
Rost: <1,91g
Fehérje: <0,2g
Só: <4,177g
Veggie termékek »

Címkék:

veggie