Főkategóriák
Mások ezeket vették
Szintetikus helyett, természetes megoldás a stresszre! Főbb hatásterületek: stressz, szorongás, depresszió, pánikbetegség, másnaposság.
Összetevők: Vine Tea kivonat (Dihydromyricetin 98%), HPMC kapszula (hidromelóz cink-oxid, sűrítőanyag, emulgálószer).
A stressz különböző ingerek hatására az emberi szervezetben bekövetkező válaszreakció. A stresszbetegséget napjaink népbetegségének tartják, azonban már évezredekkel ezelőtt is ismert volt. Ilyen válaszreakciók alakultak ki őseink mindennapjaiban az élelem megszerzése kapcsán előforduló veszélyhelyzetek esetén.
A stressznek két fajtáját különíthetjük el. Megkülönböztetünk pozitív és negatív stresszhatásokat.
A pozitív stressz serkentőleg hat, segít a vészhelyzet elhárításában és ezt követően rövid időn belül visszatér a szervezet a normális szintre. (Erre példa egy támadás az utcán. Ekkor a stresszhormonoknak köszönhetően az izmainkban fokozódik a vérellátás, mely a menekülést szolgálja.) A negatív stressz inkább lelki folyamatokon nyugszik, általában egy élethelyzet idézi elő. Ezek a hatások különböző testi és érzelmi tünetek kialakulásához vezetnek, úgymint kézremegés, verejtékezés. (Ilyen reakciót válthat ki egy házastársi veszekedés, vagy sorban állás a már egyébként is fokozott érzelmi állapot talaján.)
A stressz hatása a szervezetre: A stressz tünetei az ingerlékenység, a fáradtság, a gyakori fejfájás és az alvászavar.
Ha a szervezet nem képes megbirkózni az adott élethelyzettel, testi és lelki szinten is számolni kell a káros hatások kialakulásával. A káros stresszhatások a szív- és érrendszert érintik leginkább. A stresszhelyzetre bekövetkező vérnyomás emelkedés, a szívfrekvencia fokozódása egy magasabb szinten stabilizálja a szív munkáját és magas vérnyomást (hipertónia) okoz.
Mi az a dihydromyricetin (DHM)?A dihydromyricetint egyedülálló növényfajtákból állítják elő, köztük a Szőlőtea (Ampelopsis grossedentata) és a Japán mazsolafa (Hovenia dulcis). A növényekben található hatóanyag feladata, megvédi a növényeket a stressztől, valamint hozzájárul a gyümölcsök és virágok illatához és színéhez.
Szőlőtea: Ampelopsis grossedentata, amit szőlőteának is neveznek, Kínában évszázadok óta hagyományos italként használják.
A szőlőtea gazdag polifenolokat tartalmaz, és jótékony hatással van az emberi egészségre. A polifenolok a gyümölcsökben, zöldségekben, italokban és illóolajokban előforduló természetes anyagok. Ezek a vegyületek megvédhetik a növényeket az oxidatív stressztől és a rovaroktól. Az oxidatív stressz az oxidánsok és antioxidánsok egyensúlyhiánya, és a krónikus betegségek patogenezisének fő tényezőjeként tartják számon.
Japán mazsolafa: A japán mazsolafa (Hovenia dulcis) őshazája Kelet-Ázsiában van. Nevét onnan kapta, hogy szőlőhöz hasonlatos mazsolaszerű áltermései vannak. A fa elérheti a 10 méteres magasságot és rendkívül szép látványt nyújt.
Kedveli a napfényes területeket, az árnyékot nem szereti, viszont kisebb fagy esetén sem esik benne kár. Termése illatos, édes és nagyon zamatos. Ázsiában nyersen és aszalva is fogyasztják, de az sem szokatlan, hogy megfőzik és ételek ízesítésére használják. A mazsola oldja a görcsöket, csillapítja a lázat, de hashajtó és vízhajtó hatásáról is ismeretes.
Az alkoholizmus világszerte problémát jelent, az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint évente 2,5 millió ember halálát okozza, éppen ezért az utóbbi időben komoly kutatások indultak az alkoholfogyasztás megállítását, vagy legalább csökkentését célzó gyógyszerek kifejlesztése érdekében.
A japán mazsolafa (Hovenia dulcis) kínai változatának kivonatai megoldást jelenthetnek a problémára. A kivonatokat több mint 500 éve használják Kínában a másnaposság kezelésére. A kísérletek megállapították az egyik alkotóeleméről, a dihydromiricetinről (DHM), hogy ittassági blokkolóként működik a szervezetben, meggátolva az alkohol szokásos intoxikációs hatásának kialakulását az agyban, bármennyi legyen is a vérben. További kísérletekkel igazolták, hogy a dihydromyricetin (DHM) nevű összetevő a véralkoholszinttől függetlenül megakadályozza az agyra kifejtett bódító hatást, csökkenti a másnaposság tüneteit, sőt, idővel mérsékli az alkohol iránti vágyat is.
Hatóanyagok napi bevitelben: Dihydromyricetin: 294mg/kapszula. Rendszeres fogyasztása segíthet az egészség megőrzésében!
Felhasználási javaslat: 1 kapszula/nap, valamint igény és szükség szerint max. 2x1 kapszula/nap. Bő vízzel bevenni!
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. Tárolás: szoba-hőmérsékleten, száraz helyen, napfénytől védve. Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A stressz különböző ingerek hatására az emberi szervezetben bekövetkező válaszreakció. A stresszbetegséget napjaink népbetegségének tartják, azonban már évezredekkel ezelőtt is ismert volt. Ilyen válaszreakciók alakultak ki őseink mindennapjaiban az élelem megszerzése kapcsán előforduló veszélyhelyzetek esetén.
A stressznek két fajtáját különíthetjük el. Megkülönböztetünk pozitív és negatív stresszhatásokat.
A pozitív stressz serkentőleg hat, segít a vészhelyzet elhárításában és ezt követően rövid időn belül visszatér a szervezet a normális szintre. (Erre példa egy támadás az utcán. Ekkor a stresszhormonoknak köszönhetően az izmainkban fokozódik a vérellátás, mely a menekülést szolgálja.) A negatív stressz inkább lelki folyamatokon nyugszik, általában egy élethelyzet idézi elő. Ezek a hatások különböző testi és érzelmi tünetek kialakulásához vezetnek, úgymint kézremegés, verejtékezés. (Ilyen reakciót válthat ki egy házastársi veszekedés, vagy sorban állás a már egyébként is fokozott érzelmi állapot talaján.)
A stressz hatása a szervezetre: A stressz tünetei az ingerlékenység, a fáradtság, a gyakori fejfájás és az alvászavar.
Ha a szervezet nem képes megbirkózni az adott élethelyzettel, testi és lelki szinten is számolni kell a káros hatások kialakulásával. A káros stresszhatások a szív- és érrendszert érintik leginkább. A stresszhelyzetre bekövetkező vérnyomás emelkedés, a szívfrekvencia fokozódása egy magasabb szinten stabilizálja a szív munkáját és magas vérnyomást (hipertónia) okoz.
Mi az a dihydromyricetin (DHM)?A dihydromyricetint egyedülálló növényfajtákból állítják elő, köztük a Szőlőtea (Ampelopsis grossedentata) és a Japán mazsolafa (Hovenia dulcis). A növényekben található hatóanyag feladata, megvédi a növényeket a stressztől, valamint hozzájárul a gyümölcsök és virágok illatához és színéhez.
Szőlőtea: Ampelopsis grossedentata, amit szőlőteának is neveznek, Kínában évszázadok óta hagyományos italként használják.
A szőlőtea gazdag polifenolokat tartalmaz, és jótékony hatással van az emberi egészségre. A polifenolok a gyümölcsökben, zöldségekben, italokban és illóolajokban előforduló természetes anyagok. Ezek a vegyületek megvédhetik a növényeket az oxidatív stressztől és a rovaroktól. Az oxidatív stressz az oxidánsok és antioxidánsok egyensúlyhiánya, és a krónikus betegségek patogenezisének fő tényezőjeként tartják számon.
Japán mazsolafa: A japán mazsolafa (Hovenia dulcis) őshazája Kelet-Ázsiában van. Nevét onnan kapta, hogy szőlőhöz hasonlatos mazsolaszerű áltermései vannak. A fa elérheti a 10 méteres magasságot és rendkívül szép látványt nyújt.
Kedveli a napfényes területeket, az árnyékot nem szereti, viszont kisebb fagy esetén sem esik benne kár. Termése illatos, édes és nagyon zamatos. Ázsiában nyersen és aszalva is fogyasztják, de az sem szokatlan, hogy megfőzik és ételek ízesítésére használják. A mazsola oldja a görcsöket, csillapítja a lázat, de hashajtó és vízhajtó hatásáról is ismeretes.
Az alkoholizmus világszerte problémát jelent, az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint évente 2,5 millió ember halálát okozza, éppen ezért az utóbbi időben komoly kutatások indultak az alkoholfogyasztás megállítását, vagy legalább csökkentését célzó gyógyszerek kifejlesztése érdekében.
A japán mazsolafa (Hovenia dulcis) kínai változatának kivonatai megoldást jelenthetnek a problémára. A kivonatokat több mint 500 éve használják Kínában a másnaposság kezelésére. A kísérletek megállapították az egyik alkotóeleméről, a dihydromiricetinről (DHM), hogy ittassági blokkolóként működik a szervezetben, meggátolva az alkohol szokásos intoxikációs hatásának kialakulását az agyban, bármennyi legyen is a vérben. További kísérletekkel igazolták, hogy a dihydromyricetin (DHM) nevű összetevő a véralkoholszinttől függetlenül megakadályozza az agyra kifejtett bódító hatást, csökkenti a másnaposság tüneteit, sőt, idővel mérsékli az alkohol iránti vágyat is.
Hatóanyagok napi bevitelben: Dihydromyricetin: 294mg/kapszula. Rendszeres fogyasztása segíthet az egészség megőrzésében!
Felhasználási javaslat: 1 kapszula/nap, valamint igény és szükség szerint max. 2x1 kapszula/nap. Bő vízzel bevenni!
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. Tárolás: szoba-hőmérsékleten, száraz helyen, napfénytől védve. Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Vita Crystal termékek »