Kendermag őrleményt és C-vitamint tartalmazó étrendkiegészítő kapszula.

A zsírok kétoldalúak: míg az egyik fajta zsír kimondottan hízlal, és anyagcsere-zavarokat okoz, érelmeszesedést, szívinfarktust, szervelzsírosodást, máj- és epefunkciós zavarokat, reumát, ízületi megbetegedéseket, és akár daganatképződést is kiválthat, addig a másik típusú megakadályozza ugyanezen betegségek kialakulását, illetve segíthet meggyógyítani a már meglévő betegségeket. A Földön élő több mint 3 millió ehető növény közül nincs még egy olyan, amelyenek táplálkozási értéke összehasonlítható lenne a kendermagéval.

A kendermag az összes olyan fehérjét, esszenciális zsírsavat és étkezési rostot tartalmazza, amely szükséges ahhoz, hogy az ember hosszú hetekig túléljen valamilyen kritikus helyzetet (pl. intenzív fogyókúrát). A kendermag ideális forrása valamennyi esszenciális zsírsavnak, mint pl. omega-3 zsírsavaknak, vagy másnéven az alfa-linolénsavnak, valamint az omega-6 zsírsavaknak, azaz linolénsavnak. A kendermag emellett jelentős mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat (GLA) is, amelynek komoly terápiás hatása van. Az aminosavak kiemelkedő jelentőségűek az élővilág számára, mivel a fejérjemolekulák építőkövei.

Az emberi testben 25 féle aminosav található, ezek közül 20 fehérjeépítő. A szervezet a fehérjéinek és nitrogéntartalmú alkotórészeinek felépítéséhez, és ezek újraképzéséhez szükséges aminosavakat a táplálék fehérjéi adják. A kendermagban lévő fehérjék mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazzák, amelyek elengedhetetlenek az élethez, és könnyen emészthetőek. A kendermag pozitív hatásai: csökkenti a koleszterin- és triglicerid szintet, segít megelőzni a szív- és érrendszeri problémákat, csökkenti a vérnyomást, elhízás esetén segít visszaállítani az ideális testsúlyt, kiüríti a szervezetből a felesleges zsírt, erősíti az immunrendszert, agyműködést serkentő (fehérjepótlás az agyban). Rendszeres fogyasztása alapvetően segíti szervezetünket abban, hogy megelőzzük vagy javítsuk a rosszindulatú elváltozásokat.

Adagolás: 1 vagy 2 kapszula.

Összetevõk: kendermag õrlemény, zselatin, C-vitamin (aszkorbinsav), színezék ( titán-dioxid). Felhasználási javaslat: 1 kapszula/nap, valamint igény és szükség szerint 2 kapszula/nap. Egy kapszula 500mg. Hatóanyag egy kapszulában: aminosavak: L-arginin 13,7mg, L-glutamin 19,2mg, L-asparigin 11,3mg; C-vitamin: 30mg (RDA 50%).

Vita Crystal termékek »