Felhasználható 2-3 %-ban kenyérhez, kelt tésztához hozzáadva.
500 g-os tejsavópor; Dénes Natura termék az egészséges élelmiszerek kedvelőinek.
Az édes tejsavópor sokfajta felhasználási módja közül a legáltalánosabb az, hogy a kenyérsütésnél a liszthez adva elősegíti, illetve hatékonyabbá teszi az élesztőgombák működését. Átlagos, kb. 500-700 grammos kenyér esetén egy evőkanál édes tejsavóport célszerű a lisztkeverékbe tenni. Tápláló, béltisztító és emésztést elősegítő ital is készíthető belőle:egy tetézett evőkanál tejsavóport vízzel tetszés szerinti koncentrációban elkeverve.
Legfeljebb napi kétszeri fogyasztása ajánlott. A tej cukortartalmának csaknem háromnegyed része a tejsavóporban található, ezért az egyéni ízlés szerinti italkeveréket nagyobb hígítástól a töményebb keverék irányába haladva célszerű kikísérletezni, a nagyfokú édességet figyelembe véve. Tejcukor érzékenyek nem fogyaszthatják!