A nádcukrot frissen aratott, hagyományosan művelt cukornádból nyerik. Sötét színét magas nádmelasz tartalmának köszönheti.
500 g-os nádcukor; Biorganik termék egészséges édesítéshez.
Tápanyagtartalom (100g-ban): Energiaérték: 1600 KJ / 400 kcal, fehérje: <0,2 g, szénhidrát: 99,9 g, zsír: 0 g. Felhasználása: édesítésre, kávékhoz, teákhoz, finom aromát ad a süteménynek, desszertnek. A hagyományos fehér cukor ideális és természetes helyettesítője. Jó tudni: a boltokban kapható "barnacukor" a legtöbb esetben nem más, mint fehércukor nádmelasszal színezve.
Így az nem egészségesebb, mint a fehércukor (bár az elnevezés alapján sokan ezt feltételezik), szemben az élettanilag valóban sokkal, előnyösebb nádcukorral. A nádcukor előnyei: természetes cukor, amit a szervezet sokkal jobban fel tud dolgozni, mint a fehér cukrot, emellett a cukron kívül más tápanyagokat is tartalmaz (tápegészebb). Előállítása nem vegyi eljárással történik, ebből kifolyólag környezetbarátabb, ízében egyedibb.
(A fotó csak illusztráció!)