A szőlőmagolaj napérlelte szőlőszemek magvából készül, és linolénsav tartalmával tűnik ki.
1000 ml-es szőlőmagolaj; Naturganik termék sütéshez, saláták ízesítéséhez.
Mélyzöld színű, jellegzetes illatú, mely a feldolgozott szőlőéhez hasonlít. Ízét 200 °C felett is megtartja, füstpontja 250 °C, s többek között emiatt előnyösen használható a háztartásokban, mert a kiterjedten használt étolajoktól eltérő módon nagyobb füstpontja miatt a sütési hőmérsékleten kevesebb égéstermék keletkezik.
Használata a sütés során gazdaságos, mert más olajokhoz képest (tökmag, dió, homoktövis) fél, vagy akár egyharmad mennyiség használatával elérhető ugyanaz az eredmény, így értékesebb és sokoldalúan is felhasználható. A benne sütött ételnek kívánatos, enyhe vajszerű ízt kölcsönöz. Összetevők: melegen sajtolt szőlőmagolaj. Tápanyagtartalom (100 g-ban): Energiaérték: 3389 kJ/824 Kcal, zsír: 91,6 g -amelyből telített zsírsavak: 9,6 g, szénhidrát: 0 g -amelyből cukor: 0 g, rost: 0 g, fehérje: 0 g, só: 0 g.